Tweede rijkste vrouw ter wereld weg uit bestuur L'Oréal
Françoise Bettencourt Meyers, een van de rijkste vrouwen ter wereld, stopt verrassend als bestuurder van het Franse cosmeticaconcern L'Oréal.
L'Oréal maakte bekend dat Bettencourt Meyers, die 71 is, op de volgende algemene vergadering van het door haar grootvader opgerichte bedrijf na 28 jaar niet zal gaan voor een hernieuwing van haar mandaat als lid van de raad van bestuur. De onverwachte zet wordt gezien als een mogelijke voorbereiding op het aantreden van de volgende generatie.
Die is al aan boord: haar zonen hebben al een zitje in de raad van bestuur van L'Oréal. Jean-Victor Meyers (38) neemt van zijn moeder de functie van vicevoorzitter van de raad over. Zijn jongere broer Nicolas behoudt zijn mandaat als bestuurder. Françoise Bettencourt Meyers staat haar post af aan Alexandre Benais, die Téthys Invest leidt, het investeringsvehikel van de familie.
De familie heeft een belang van 35 procent in L'Oréal. De participatie is tegen de huidige beurskoers 76 miljard dollar (73 miljard euro) waard. Dat maakt van Bettencourt Meyers volgens de miljardairslijst van het nieuwsbedrijf Bloomberg de tweede rijkste vrouw ter wereld, na Alice Walton van de familie achter de Amerikaanse supermarktreus Walmart.
L'Oréal, dat noteert op Euronext Parijs , werd in het afgelopen jaar een vijfde minder waard door de lagere vraag naar cosmetica. Eind 2023 werd Bettencourt Meyers door de toen nog hogere waardering de eerste vrouw ter wereld met een fortuin van 100 miljard dollar. Het nieuws over haar vertrek viel samen met de publicatie van gemengde vierdekwartaalcijfers, met een tegenvallende omzet maar een winst die iets beter dan verwacht uitviel.
Meest gelezen
- 1 Ondernemer en zakenman Willy Naessens overleden
- 2 Trump verliest stilaan geduld over traag 'vredesproces' in Oekraïne
- 3 Ghelamco stelt publicatie jaarresultaten uit
- 4 Familieman Willy Naessens schonk ook twee externen het vertrouwen voor zijn opvolging
- 5 Voordelig geld uit bedrijf halen? Jambon laat keuze tussen oud en nieuw regime