Advertentie

Gent en Wallonië favoriete investeringsplekken Financial Times

Gent is volgens het FT een interessante stad om in te investeren. - HW ©Herman Wouters

Londen is de meest interessante stad in Europa om in te investeren. Dat oordeelt de Financial Times in haar tweejaarlijkse ranking. Gent duikt ook op in de lijst, op de 20e plaats. Bij de regio's wint Nordrhein-Westphalen het pleit. Daar duikt ook Wallonië op op de lijst, op de 16e plaats.

Tweejaarlijks presenteert het fDI Intelligence, een onderdeel van de Financial Times, een rangschikking van steden en regio's waar het interessant is om als buitenstaander te investeren. 

In die top-25 duiken zowel de stad Gent en het Waals Gewest op. Het FT prikt Gent vast op de twintigste plaats in de lijst van interessante steden om in te investeren. Wallonië eindigt bij de regio's op plaats 16.

Advertentie

Gent blijkt vooral goed te scoren op 'FDI Strategy', een parameter die kijkt in hoeverre steden of regio's incentives geven aan ondernemingen om te kunnen investeren. Ook Wallonië scoort goed op die parameter. 

Steden

Bovenaan de lijst van de steden prijkt nog altijd Londen, dat geprezen wordt voor het aantrekken van investeerders in veel verschillende sectoren. Ook op het gebied van transport scoort Londen goed, met het recent gelanceerde Crossrail-project, waarbij verschillende spoorlijnen kriskras door de stad lopen. 

Een opmerkelijke nieuwkomer bij de steden is Eindhoven, dat vanuit het niets naar de derde plaats doorstoomt. Eindhoven is vooral interessant dankzij haar High Tech Campus, die ondertussen al meer dan 100 bedrijven huisvest. Onze noorderburen scoren sowieso vrij goed, zo duiken ook Rotterdam (14e) en Utrecht (18e) op in de lijst. 

Regio's

De interessantste regio om naartoe te trekken, is Nordrhein-Westphalen. De regio wordt vooral geprezen voor haar economisch potentieel, met een hoog bbp en een inflatie van 2,5 procent. 

Advertentie
Advertentie

In het nieuws

Alle artikels meer
Iedereen een hoger diploma? 'Wat is er mis met een geweldige stielman?'
Omdat te weinig bso-leerlingen slagen in het hoger onderwijs, coacht de Karel de Grote Hogeschool vanaf dit schooljaar beroepsscholieren naar een bacheloropleiding. Maar is al dat verder studeren wel nodig nu de arbeidsmarkt smeekt om vakmensen? ‘We moeten af van het idee dat de enige weg naar succes via een diploma hoger onderwijs loopt.’
Gesponsorde inhoud