KBC Securities lanceert nieuwe versie beleggingssite Bolero
De Bolero-site werd in 1999 gelanceerd als de beleggingssite van KBC Securities. Uit een recent onderzoek van de beursmakelaar bij de bestaande Bolero-klanten, bleek dat particuliere beleggers steeds hogere eisen stellen aan hun internetmakelaar. On line beleggers willen niet alleen snel en zonder omwegen orders plaatsen, ze willen ook meer informatie.
Om aan het eerste euvel te verhelpen, werd de nieuwe Bolero-site alvast gebruiksvriendelijker gemaakt. Terwijl klanten zich vroeger op de site moesten aanmelden via een diskette, blijken een gebruiksnaam en een paswoord nu voldoende. Bovendien biedt Bolero ook de mogelijkheid om volledig on line clënt te worden.
Ook het aantal bereikbare beurzen waarop orders kunnen worden uitgevoerd werd uitgebreid van 13 naar 17. Voor klanten die om een of andere reden on line geen orders kunnen plaatsen is er een telefonische orderdesk voorzien.
Uit het onderzoek van KBC-Securities bleek ook dat beleggers geen zin meer hadden om het web af te schuimen om relevante informatie te vinden. Het nieuwsaanbod op de Bolero werd dan ook sterk uitgebreid. Beleggers vinden er nu bijvoorbeeld commentaarstukken van analisten, real time koersinformatie en nieuwsberichten van Reuters, PRLine en Tijd-Nieuwslijn. Verder is er op de site nog een beurslexicon en een beleggerstest te vinden.
Vanaf juli 2002 zal Bolero wel een tarief van 60 euro per kwartaal vragen voor deze informatie. Beleggers krijgen per transactie hierop wel een korting van 5 euro. Wie twaalf transacties uitvoert op drie maanden tijd, hoeft dus niet te betalen.
Bolerotelt momenteel ongeveer 3.500 klanten. Door de huidige beursmalaise zag KBC Securities het aantal Bolero-beleggers dit jaar met slechts 10 à 15 procent toenemen. Toch hoopt het beurshuis op 10.000 internetbeleggers tegen het einde van 2002, al geeft het toe dat daarvoor alles afhangt van de toekomstige marktevolutie.
Meest gelezen
- 1 Hoe groot zijn de verschillen tussen onderwijzers en werknemers?
- 2 'Markt onderschat groei bij D'Ieteren, Sofina en Brederode'
- 3 Europa geeft België uitstel voor begroting, met strenge voorwaarden
- 4 IT van de Vlaamse gemeenten komt in Canadese handen
- 5 Spanje wil belasting van 100 procent voor huizenkopers van buiten EU