Antwerpse hotelketen Yust tankt geld voor expansie
De hotelgroep Yust van de Antwerpse vastgoedondernemer Stéphane Verbeeck haalt 8 miljoen euro op om uit te breiden naar Brussel, Gent en het buitenland.
De hippe Antwerpse hotelketen Yust heeft 8 miljoen euro opgehaald. Yust - Young Urban Style - speelt in op de trend van flexibel wonen. In de eerste vestiging in Antwerpen-Berchem kunnen lofts, hotelkamers, slaapzalen of familiekamers op korte of lange termijn gehuurd worden. Het complex bevat ook een restaurant met foodsharing.
Yust werd in 2017 opgericht door de jonge manager Louis Claes d'Erckenteel en Stéphane Verbeeck. Hij is de zoon van Eric Verbeeck (ex-Kairos), de voormalige eigenaar en CEO van de projectontwikkelaar Gands en de voorzitter van de Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS).
Stéphane Verbeecks holding Stélina Invest tekent nu in op een kapitaalverhoging van 5 miljoen euro. Dat doen ook de andere oorspronkelijke aandeelhouders: Jean-Marc Heynderickx (een telg van de familie achter de supermarktketen Louis Delhaize) en de Brusselse investeringsmaatschappij TheClubDeal (waarbij Verbeeck ook betrokken is). Krest Real Estate Investments, het vastgoedbedrijf van Adnan Kandiyoti van de textieltrader Chemitex, wordt door de operatie een nieuwe aandeelhouder van Yust.
Gesùkerk
Yust opent in mei een tweede vestiging voor het treinstation van Luik. De kapitaalverhoging dient voor de verdere expansie. Het belangrijkste project is gepland op de site van de Gesùkerk in de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node, waarvoor Yust 3 miljoen euro extra financiering ophaalt. Enkele jaren geleden werd het al jaren leegstaande klooster gekocht door een consortium van de ontwikkelaar Johan Vandendriessche (ex-Benetton), de familie Verbeeck en de familie Kandiyoti. Begin 2025 moet het Yust-hotel op de site de deuren openen. Daarnaast plant Yust de komende vier jaar nog een nieuwe vestiging in Gent, in Porto en vermoedelijk in Nederland.
We profiteren van ons flexibele model.
Terwijl de hotelsector nog onder de coronacrisis lijdt, boekt de Antwerpse vestiging van Yust naar eigen zeggen al twee jaar winst (ebitda). Het hotel had vorig jaar een bezettingsgraad van 65 procent, tegenover een gemiddelde van 21 procent voor de rest van de markt. 'We profiteren van ons flexibele model', zegt Verbeeck. 'In de coronacrisis konden we onze appartementen omvormen tot lofts, onder meer voor expats. Toen in september de vraag van toeristen aantrok, verhuurden we die opnieuw als hotelkamers.'
Meest gelezen
- 1 Trumps vreemde tariefberekening straft België extra hard. Ook onbewoonde eilanden slachtoffer
- 2 Trumps cijfer van ‘echte’ invoertarief dat EU heft, kan er niet verder naast zitten
- 3 De Wever over handelsoorlog: 'Welvaartsvernietigende waanzin'
- 4 Europese beurzen kennen slechtste beursdag in drie jaar
- 5 Wall Street: meer dan 3.000 miljard dollar beurswaarde ging in rook op