Advertentie
netto

Ook verzekeraars verlengen coronasteun

De verzekeraars verlengen hun steunmaatregelen voor particulieren en bedrijfssectoren die zwaar getroffen zijn, zoals de horeca. ©Kristof Vadino

Nadat de banken eerder al de steunmaatregelen hadden verlengd voor wie door de coronacrisis moeite heeft om kredieten af te betalen, bieden nu ook de verzekeraars hun klanten langer respijt.

Kort na het begin van de coronacrisis hadden de Belgische verzekeraars al een aantal maatregelen aangekondigd om te garanderen dat bedrijven met betalingsproblemen toch verzekerd bleven. Bedrijven en particulieren die konden aantonen dat ze getroffen werden door de pandemie konden een uitstel van betaling vragen voor hun premies.

Na overleg met de federale minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) kondigt Assuralia, de koepel van de Belgische verzekeraars, nu aan dat die maatregelen worden verlengd. Daarnaast komen er nog bijkomende initiatieven.

Advertentie

Uitstel betaling premies

Ondernemingen en zelfstandigen die getroffen zijn door de coronacrisis kunnen onder bepaalde voorwaarden tot 30 juni uitstel van betaling vragen voor hun verzekeringspremies. Wie reeds uitstel van betaling vroeg, kan ook aanspraak maken op een verlenging. Maar de betaalpauze mag in totaal niet langer dan 9 maanden duren.

9 maanden
betaalpauze
De betaalpauze voor de premies voor de verzekeringen mag in de meeste gevallen niet langer dan 9 maanden duren.

De verzekeraars boden onder voorwaarden al respijt voor de terugbetaling van hypotheekleningen en de daaraan verbonden schuldsaldo- en brandverzekeringen. Die periode om opschorting te vragen wordt verlengd tot eind maart 2021. Ook hier mag de betaalpauze in totaal niet meer dan 9 maanden duren.

In maart beloofden de verzekeraars ook dat wie een pensioen-, overlijdens-, invaliditeits- of hospitalisatieverzekering heeft die door de werkgever wordt betaald niet zonder valt als hij tijdelijk werkloos is. Die waarborg wordt verlengd tot eind maart 2021.

Advertentie

Nieuwe investeringen

Tegelijk kondigen de verzekeraars aan dat ze samen met de minister van Economie werken aan 'duurzame initiatieven en investeringen' die het herstel van de Belgische economie moeten ondersteunen. Hoe die samenwerking er exact zal uitzien - in de sector wordt gesproken van investeringen in infrastructuurprojecten - wordt in januari concreet uitgewerkt.

Advertentie

In het nieuws

Alle artikels meer
Onder meer de Duitse auto-industrie heeft het zwaar te verduren.
Duitse economie krimpt tweede jaar op rij
Het bruto binnenlandse product van Duitsland is in 2024 met 0,2 procent gedaald, nadat de grootste economie van Europa een jaar eerder al 0,3 procent kleiner was geworden. Vooral de Duitse industrie krijgt klappen.
Gesponsorde inhoud