Advertentie

Koers Mithra zakt onder kritische drempel

Mithra-CEO Leon Van Rompay. ©Valentin Bianchi / Hans Lucas

De koers van het farmabedrijf Mithra zakt maandag stevig onder de grens van 10 euro. In Luik duimen ze dat dat niet zo blijft.

Bij de opening zakte het aandeel Mithra maandag met een stevige 2,4 procent tot 9,96 euro. Tegen 11 uur was dat nog 9,71 euro (-4,8%) en in de namiddag dook het aandeel bijna een tiende lager. De koersdaling volgt op berichten die twijfels hebben over het vermogen van het bedrijf om zich probleemloos te financieren.

De drempel van 10 euro is niet alleen symbolisch voor Mithra. In het kader van zijn kredietdeal met het beurshuis Goldman Sachs blijft de koers van het Luikse bedrijf beter niet al te lang onder die drempel.

Advertentie

De voorwaarden van de Goldman-deal stipuleren dat over de tien dagen voorafgaand aan de aanvraag tot een verse schijf krediet de laagste gemiddelde dagkoers van Mithra niet onder 10 euro mag gezakt zijn. Dat is nu - althans maandagmorgen - het geval.

De financiering van Goldman Sachs is broodnodig voor Mithra. Het Luikse farmabedrijf had eind december een kaspositie van 32,9 miljoen euro en verbrandt 74 miljoen per jaar.

Hoogmis

Mithra-CEO Leon Van Rompay verdedigde het bedrijf zaterdag op de jaarlijkse hoogmis van de Vlaamse Beleggersfederatie (VFB) met veel vuur. Maar toen De Belegger-analist Frank De Mol duiding vroeg bij de precieze implicaties van een koers onder 10 euro, draaide de 72-jarige CEO opvallend om de hete brij heen. Van Rompay gaf aan dat niet iedereen zomaar kan aankloppen bij een huis als Goldman Sachs.

TIP

Alles om u en uw onderneming te laten groeien, leest u in de WAW!-nieuwsbrief

Een wekelijkse dosis inspiratie voor ondernemers

Wekelijks via e-mail - Uitschrijven in één klik

Bij Mithra is het hoe dan ook uitkijken naar het aantrekken van een sterke partner voor het menopauzemiddel Donesta. Mithra mikt hoog en wil ditmaal de ontgoocheling vermijden die in oktober 2019 ontstond nadat het kleine Mayne Pharma werd aangetrokken voor het anticonceptiemiddel Estelle.

Advertentie
Advertentie
Beleggers vrezen dat de forse invoertarieven van de Amerikaanse president Donald Trump de logistieke ketens van veel bedrijven ernstig zal verstoren.
Markten Live
Beleggers zijn druk bezig de tarievenoorlog in een somberder economisch plaatje te gieten. Het grootste kind van de rekening zijn de tot voor kort boomende Europese bankaandelen.

In het nieuws

Alle artikels meer
Thuisladen is minder populair dan gedacht.
Kwart werknemers laadt elektrische bedrijfswagen amper tot nooit thuis op
Een op de vier werknemers met een elektrische bedrijfswagen gebruikt zijn thuislaadstation amper tot nooit. Dat blijkt uit een analyse van de laadpalenbeheerder MobilityPlus. Bestuurders vrezen de financiële impact van thuisladen op hun energiefactuur.
Gesponsorde inhoud