Advertentie

Wellnesscentra Aspria op zoek naar nieuwe partner

De oprichters van Aspria zoeken een partij om Apollo/Ares in het kapitaal te vervangen. De nieuwe partner moet de groei van de uitbater van exclusieve sport- en welnesscentra ondersteunen.

Aspria staat voor exclusieve sport- en wellnesscentra. Het biedt daar een waaier aan activiteiten aan die sport, cultuur, business, wellness en fitness combineren. De groep werd kort na de eeuwwisseling opgericht door een vastgoedfonds van de private-equitygroep Apollo en door de Britse managers-ondernemers Peter Beckwith en Brian Morris.

Apollo heeft een nipte meerderheid van het kapitaal in handen, maar geen meerderheid van de stemrechten. Morris is de gedelegeerd bestuurder van Aspria.Volgens de informatie die De Tijd bijeen kon sprokkelen, werkt het Apollo-fonds (ondertussen overgenomen door sectorgenoot Ares) aan een exit.

Advertentie

Aspria-CEO Brian Morris bevestigt de informatie. 'Het Ares-fonds heeft een beperkte levensduur en kan statutair niet meer investeren, terwijl Aspria nog veel groeiplannen heeft. In overleg met hen wordt er dus uitgekeken naar een partner die die groei wél kan financieren en ondersteunen', legt hij uit.

Het ganse proces zit nog in een beginfase.De eerste Aspria-club werd midden 2001 in hartje Brussel geopend, op een steenworp van de Wetstraat.Vandaag telt Aspria drie clubs in ons land (Kunst-Wet, La Rasante en Louiza, alle drie in Brussel) en heeft het plannen voor een vierde club. Aspria beheert ook vijf clubs in Duitsland en heeft één vestiging in Italië.  De groep is winstgevend en realiseert een omzet van ongeveer 60 miljoen euro.

Peter Beckwith en zijn vertrouweling Morris zijn bekend als de oprichters en ontwikkelaars van de bekende Londense gezondheids- en fitnessclubs Riverside en Espree en de beroemde Harbour Club in Chelsea, waar wijlen prinses Diana geregeld aanwezig was.

Beckwith verkocht de drie Riverside-sportclubs en de twee Espree-gezondheidsclubs in 1997. De winstgevende Londense Harbour Club ging een jaar later de deur uit. Hij had zich voorgenomen zijn Londens succes te herhalen in diverse steden op het Europese vasteland, te beginnen in België en Duitsland.

 

 

Advertentie
Advertentie

In het nieuws

Alle artikels meer
Iedereen een hoger diploma? 'Wat is er mis met een geweldige stielman?'
Omdat te weinig bso-leerlingen slagen in het hoger onderwijs, coacht de Karel de Grote Hogeschool vanaf dit schooljaar beroepsscholieren naar een bacheloropleiding. Maar is al dat verder studeren wel nodig nu de arbeidsmarkt smeekt om vakmensen? ‘We moeten af van het idee dat de enige weg naar succes via een diploma hoger onderwijs loopt.’
Gesponsorde inhoud