Sinds ze met haar grootvader op de tractor aardappelen plantte, is Ingrid De Ryck gefascineerd door productieprocessen. Nu is ze de duurzaamheidsdirecteur van de biergigant AB InBev. Ontbijt met De Tijd.
Op de Olympische Spelen in Parijs verraste hij met een knalprestatie. En met zijn ontwapenende interviews. Thuis klust hij bij op Instagram en YouTube. Ontbijt met De Tijd.
In Londen leidt ze een centrum dat de ingewikkeldste neurologische implantaten ontwikkelt. Maar sciencefictionsenario's zijn niet aan haar besteed. Ontbijt met De Tijd.
Sinds een jaar leidt ze Artsen Zonder Grenzen België. Ze is zelf arts en al 25 jaar strijdt ze tegen onrechtvaardigheid. Wat in Gaza gebeurt, maakt haar razend. Ontbijt met De Tijd.
Als vooruitgangsoptimist voelt de Zweed zich vaak eenzaam op etentjes met vrienden. Dan helpt het om naar de statistieken te kijken. Ontbijt met De Tijd.
Wat begon als eenmanszaak in 2005, is uitgegroeid tot een internationale speler met 2.000 werknemers. Pieter Janssens van digitaledienstverlener iO houdt wel van risico's nemen, en die draaiden goed uit. 'Ik plaats boerenverstand boven overdenken.' Ontbijt met De Tijd.
Het begon met één poetsvrouw, nu heeft ze er meer dan 10.000 en is ze een van Vlaanderens grootste werkgevers. Daar hoort lof bij, maar ook kritiek. Ontbijt met De Tijd.
Hij vond de lievelingsbeelden van Hitler, maar ook een Picasso, een Van Gogh en zelfs de ring van Oscar Wilde. Als ergens in de wereld kunst verdwijnt, weet Arthur Brand het. Ontbijt met De Tijd.
Een halve Amerikaan, zo wordt hij door zijn vrienden genoemd. En nu zijn bedrijf Robovision een vestiging opent in de Verenigde Staten, overweegt AI-pionier Jonathan Berte zelf naar daar te verhuizen. ‘Maar ik wacht toch nog even de verkiezingen af.’
Ze liet een carrière in de farmacie achter zich om het charcuteriebedrijf van haar schoonouders te transformeren tot het veggiemerk BonMush. ‘Ik wil bewijzen dat plantaardig ook lekker is.’ Ontbijt met De Tijd.
Ze noemt zich ‘de toevallige CEO’ en heeft een haat-liefdeverhouding met werk. Het liefst verdiept Gokce Dogru van de Brusselse plooifietsenmaker Ahooga zich in neurowetenschap. En Duolingo. Ontbijt met De Tijd.
Met een nieuw labo en vers Europees geld wil ze de biologie achter onze emoties ontcijferen. 'Eigenlijk begrijpen we nog amper iets van onze hersenen.' Ontbijt met De Tijd.
Hij werkte voor Elon Musk en maakte biobeton. Nu is hij vooral coach, van de Nederlandse plasticsoepbestrijder Boyan Slat en van andere groeibedrijven. Ontbijt met De Tijd.
Sinds kort pendelt Pieter De Crem (CD&V) tussen Aalter en Osaka als chef van de Belgische deelname aan de wereldtentoonstelling van 2025. Tussendoor maakt hij zich op voor zijn zesde termijn als burgemeester. Ontbijt met De Tijd.
Jarenlang was ze er als huisarts voor haar patiënten. Nu is ze directeur van het onderzoekscentrum dat ongemakkelijke waarheden over ons gezondheidsbeleid blootlegt. Ontbijt met De Tijd.
In geen tijd werd ze een veelgevraagde analist over het defensiebeleid. Met haar Nederlandse roots kijkt ze nog elke dag vreemd op van het Belgische publieke debat. Ontbijt met De Tijd.
De consultancy worstelde de jongste jaren met bedenkelijke overheidsopdrachten en bedrijfsschandalen. Maar de topman van Deloitte in België verdedigt zijn sector door dik en dun. Ontbijt met De Tijd.
Als voorzitter van KV Oostende stopte hij vijf jaar lang zijn ziel en zijn geld in de noodlijdende club. Uiteindelijk scheurde hij er zijn broek aan. Ontbijt met De Tijd.
Ze groeide op in armoedige omstandigheden op een boerderij in Australië. Als CEO van Bol wil ze daarom veel kansen geven en toont ze zich een voorvechter van migratie. Ontbijt met De Tijd.
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Deze berichten zijn ingezonden, de bedrijven zijn verantwoordelijk voor de inhoud.