Advertentie

CHU UCL Namur: samenwerking in gezondheidszorg

De bekendheid van het universitair centrum reikt tot over de grenzen. ©rv

Het universitair ziekenhuis van Namen is genomineerd als regionale overheidsorganisatie, onder meer omdat het voorop loopt in de hervormingsplannen die minister van Volksgezondheid Maggie De Block wil doorvoeren.

Het universitair ziekenhuis CHU UCL Namur is ontstaan uit de fusie tussen het universitair ziekenhuis CHU UCL Dinant Godinne en de kliniek en materniteit Sainte-Elisabeth in Namen. Volgens de jury geeft het ziekenhuis blijk van visie.

Het heeft in zekere zin geanticipeerd op de door Maggie De Block, minister van Volksgezondheid, gewenste hervorming van de ziekenhuizen door al vroeg een partnerschap aan te gaan met andere ziekenhuisinstellingen. Het werkt immers ook samen met de poliklinieken van Erpent en Ciney en het centrum voor palliatieve zorg Saint-François.

Advertentie
4.500 mensen
Werken in het CHU UCL Namur

De bekendheid van het universitair centrum reikt zelfs tot over de grenzen. Door een grensoverschrijdende overeenkomst komt 20% van de patiënten in Dinant uit Frankrijk. Het zal dan ook niet verbazen dat de locatie in Godinne bij de grootste groeiers in België van de afgelopen dertig jaar hoort, van 40 naar 150 artsen en van 50 000 naar 300 000 raadplegingen per jaar.

Milieuvriendelijk

Vandaag werken in het CHU UCL Namur 4.500 mensen en heeft het een begroting van 400 miljoen euro per jaar. De upscaling ging gepaard met een constante investering in de kwaliteit van de zorg en van de aangeboden diensten. Het CHU is geavanceerd op het gebied van hartchirurgie, longtransplantaties, laryngologie en kaak- en aangezichtschirurgie.

Aan het milieu is ook gedacht: op de locatie in Dinant hebben ze een houtgascentrale die in energie voorziet. Alles welbeschouwd was de jury onder de indruk van de manier waarop het universitair ziekenhuis, toch een enorme machine, omgaat met de vele uitdagingen waarvoor de ziekenhuissector staat.

 

Advertentie

In het nieuws

Alle artikels meer
Paul Gheysens richtte in 1985 Ghelamco op en bouwde het uit tot een van de grootste vastgoedontwikkelaars van het land.
Paul Gheysens, de gevreesde vastgoedboer met twee gezichten
In veertig jaar tijd bouwde de boerenzoon Paul Gheysens zijn familiebedrijf Ghelamco uit tot een van de belangrijkste en bekendste vastgoedontwikkelaars van België. Net nu zijn imperium in woelig water zit, staat hij voor een dubbele generatiewissel. Portret van een brutale visionair met een neus voor opportuniteiten.
Gesponsorde inhoud