Rusland en Canada vechten twitteroorlog uit
Woensdag deelde de NAVO-afdeling van Canada een tweet waarin ze Rusland op humoristische wijze duidelijk maakte waar de grens met Oekraïne precies ligt. De permanente missie van de Russische Federatie bij de NAVO reageert nu door de Canadezen op de ‘hedendaagse Europese geografie’ te wijzen.
De tweet van de Canadese NAVO-delegatie kwam er nadat 11 Russische soldaten werden opgepakt op Oekraïens grondgebied. De troepen 'waren verdwaald', klonk het argument voor hun aanwezigheid in het gebied.
Rusland blijft immers ontkennen dat het betrokken is bij de gevechten tussen de pro-Russische rebellen en de Oekraïense regeringstroepen in het oosten van Oekraïne.
Op de kaart die de NAVO-afdeling van Canada deelde, staat Oekraïne simpelweg aangeduid als 'niet-Rusland'. Opvallend aan de kaart is dat ook de Krim – eerder op het jaar geannexeerd door Rusland – binnen dat niet-Russisch gebied valt.
Geography can be tough. Here’s a guide for Russian soldiers who keep getting lost & ‘accidentally’ entering #Ukraine pic.twitter.com/RF3H4IXGSp— Canada at NATO (@CanadaNATO) August 27, 2014
De Russische NAVO-delegatie antwoordde nu door zelf een kaart de wereld in te sturen waarop de Krim wél deel uitmaakt van het Russische grondgebied. ‘Laten we onze Canadese collega’s even helpen hun kennis op te frissen over de hedendaagse Europese geografie', luidde de boodschap bij de kaart.
Helping our Canadian colleagues to catch up with contemporary geography of #Europe @CanadaNATO pic.twitter.com/MjzRxpFFfN— Russians at NATO (@natomission_ru) August 28, 2014
Los van het gebekvecht op de sociale media woedt de strijd op het terrein in alle hevigheid voort. Donderdag beschuldigde Kiev Rusland nog van het sturen van troepen en het innemen van een grensstad. De NAVO telde intussen in Oekraïne meer dan 1000 soldaten uit Rusland, terwijl dat land elke betrokkenheid blijft ontkennen.
Meest gelezen
- 1 Bonte, het oudste en enige riffelbedrijf van België, stopt ermee: ''Wat moeten wij nu doen?', vragen klanten'
- 2 Élodie Ouédraogo over het einde van Unrun: ‘Ik voelde zo veel schaamte, maar ook opluchting’
- 3 Paul Gheysens, de gevreesde vastgoedboer met twee gezichten
- 4 Euroclear werd bijna voor 2 miljard euro opgelicht, maar parket weigert dat te onderzoeken
- 5 Kerstakkoord bij Volkswagen: 35.000 jobs weg, autoproductie stopt in twee fabrieken