Advertentie

Hoe ongerust moeten we zijn?

Volgens de poll op de site is er een een meerderheid van de sitebezoekers toch wel ongerust over de Hongaarse financiële toestand (maar toch 41 procent denkt als belegger dat het zonder belang is). 

Op FT Alphaville worden de valutaspecialisten van BNP Paribas geciteerd, die zeggen dat de Hongaarse commentaren vooral moeten worden gezien in de context van de binnenlandse politiek. 

Het is wel verbijsterend een woordvoerder van de Hongaarse premier te horen zeggen dat "een default geen overdrijving" is.

Advertentie

Ondertussen vonden nog wel meer politici dat vrijdag een fijne dag is om wat heisa te veroorzaken. Op de persbureauschermen flitste een bericht binnen dat de Franse premier, François Fillon, enkel maar goed nieuws ziet in een eventuele pariteit tussen dollar en euro. De euro zakte prompt weg.

Terwijl politici maar niet kunnen zwijgen, spreken de woordvoerders van banken misschien niet genoeg. Geruchten over problematische derivatenposities bij Société Générale werden aanvankelijk stoïcijns beantwoord met een "geen commentaar op marktgeruchten". Toen de koers snel wegzakte veranderde de groep blijkbaar van gedacht, en liet ze weten: "moesten we iets te zeggen hebben gehad dan zouden we dat hebben gedaan."

Op­val­lend: be­leg­gers lij­ken Bel­gisch staats­pa­pier niet lan­ger tot de vei­li­ge ha­vens te re­ke­nen. De Bel­gi­sche lange rente steeg in de loop van de middag 9 ba­sis­pun­ten tot 3,52 pro­cent. Dat is het hoog­ste peil sinds eind april. Het ren­te­ver­schil met de Duit­se Bunds is op­ge­lo­pen tot 94 ba­sis­pun­ten, het hoog­ste peil sinds april 2009.

En wij die dachten dat vrijdagmiddag volledig in het teken ging staan van het Amerikaanse banenrapport.Niet dat het banenrapport ons veel vrolijker maakt: dat viel namelijk tegen, de jobaangroei in de privésector was teleurstellend.

Roland Legrand

Advertentie

Advertentie

In het nieuws

Alle artikels meer
Paul Gheysens richtte in 1985 Ghelamco op en bouwde het uit tot een van de grootste vastgoedontwikkelaars van het land.
Paul Gheysens, de gevreesde vastgoedboer met twee gezichten
In veertig jaar tijd bouwde de boerenzoon Paul Gheysens zijn familiebedrijf Ghelamco uit tot een van de belangrijkste en bekendste vastgoedontwikkelaars van België. Net nu zijn imperium in woelig water zit, staat hij voor een dubbele generatiewissel. Portret van een brutale visionair met een neus voor opportuniteiten.
Gesponsorde inhoud