Advertentie

Ketel One-maker Nolet koopt eigenaar van Pisang Ambon

Lucas Bols begon als jeneverproducent en bezit intussen ook merken als Pisang Ambon. ©Lucas Bols

Het Nederlandse jeneverconcern Lucas Bols verdwijnt van de beurs. Het wordt overgenomen door zijn sectorgenoot Nolet, voor bijna 270 miljoen euro.

Nolet maakte dinsdagochtend bekend dat het woensdag begint met het opkopen van aandelen Lucas Bols. Het betaalt daar 18 euro per stuk voor, 76 procent meer dan de koers van het aandeel Bols op Euronext Amsterdam toen Nolet twee maanden geleden zijn bod lanceerde.

Sindsdien noteert het aandeel Bols net onder 18 euro. Huidige aandeelhouders van de jenervermaker hebben tot 7 februari om hun aandelen aan Nolet aan te bieden. Voor de lancering van het overnamebod had Nolet al 29,9 procent van Bols in handen. Als Nolet tegen februari minstens 70 procent van de aandelen aangeboden heeft gekregen, zet het door met de overname.

Advertentie

De verwachting is dat dat moeiteloos gaat lukken. Beleggers hebben weinig plezier beleefd aan de acht jaar dat Bols inmiddels op de Amsterdamse beurs noteert.

TIP

Begin uw dag goed geïnformeerd.

Ontvang nu De Tijd Vandaag.

Elke dag via e-mail - Uitschrijven in één klik

Lucas Bols en Nolet zijn in Nederland twee gevestigde drankenmerken met een rijke geschiedenis. Die van Bols zou teruggaan tot de oprichting van een Amsterdamse jeneverstokerij in 1575. Daarna breidde het bedrijf uit naar brandewijn en likeuren. Ondertussen is het ook de eigenaar van merken als Pisang Ambon en Bokma.

Nolet gaat terug tot 1691. Het familiebedrijf begon eveneens met het stoken van jenever. Tegenwoordig is de belangrijkste inkomstenbron Ketel One-wodka, waarvan Nolet de helft van de distributierechten bezit.

Advertentie

In het nieuws

Alle artikels meer
Vlaams minister van Werk Zuhal Demir: ‘De inspectie stelt vaak vast dat mensen naar hier worden gehaald voor een job, maar die in de praktijk niet uitoefenen.’
Bedrijven kunnen moeilijker trucker of slager buiten Europa zoeken
Tot ergernis van werkgevers schroeft Vlaams minister van Werk Zuhal Demir (N-VA) het aantal knelpuntberoepen waarvoor vlotte arbeidsmigratie van buiten de EU mogelijk is terug van 29 naar 23. Vrachtwagenbestuurders, buschauffeurs en installateurs van sanitair verdwijnen van de lijst.
Gesponsorde inhoud