Open brief Belgische distributeurs | 'Koop op Belgische webshops'
De lockdown in België treft de distributiesector erg hard. In bijgaande open brief vragen meer dan twintig bedrijven van allerlei omvang Belgisch te blijven kopen, via de webshops.
In deze ongeziene bizarre tijden slaan Belgische retailers de handen in elkaar om te onderstrepen dat #kooplokaal nu van extra groot belang is. Ook na deze Corona crisis willen alle handelaars, groot én klein, opnieuw aan de slag kunnen en dat zullen ze met veel plezier doen. Via een open brief vragen Belgische retailers de consument niet af te glijden naar buitenlandse webshop, maar volop de Belgische economie te ondersteunen:
Beste klant,
De wereldwijde crisis waarmee we allen geconfronteerd worden, kent een ongeziene en groeiende omvang. Ook de omvang van de gevolgen van de crisis zullen ongezien zijn. Hoe we na deze crisis als maatschappij met elkaar zullen omgaan, wordt in de loop van de volgende weken bepaald. Begrippen als zorgzaamheid en burgerzin blijven ons leiden in ons handelen, ons denken en ons omgaan met elkaar.
Niet omdat het gemakkelijk was, maar omdat het juist was
Hoe onze maatschappij na deze crisis naar haar handelaars zal kijken, wordt eveneens in de loop van de volgende weken bepaald. Alle handelaars, groot én klein, hebben zich sinds het begin van de crisis geïnformeerd en hebben zich, elk binnen zijn mogelijkheden, aangepast aan een nieuwe, steeds wijzigende, realiteit. De aandacht voor de gezondheid van de klant en de medewerker heeft ons steeds geleid, de beelden en berichten uit Italië indachtig.
Sinds de aankondiging van verscherpte maatregelen op 12 maart zijn handelaars in een nieuwe wereld beland. Een wereld waarin de hoofdprioriteit bestaat in het verzoenen van klantentevredenheid met het garanderen van de gezondheid van u, onze klant, en onze medewerkers. Sinds de bekendmaking van de eerste reeks maatregelen hebben veel handelaars, zonder rekening te houden met de financiële impact en zonder dat de overheid ons daartoe verplichtte, eenzijdig beslist de veiligheid van medewerkers en maatschappij meer dan ooit centraal te zetten door proactief onze winkels te sluiten. Niet omdat het gemakkelijk was, maar omdat het juist was.
Retailers blijven ten dienste staan van de consument
Of retailers nu zelf hebben beslist winkels te sluiten in de strijd tegen deze onzichtbare vijand is in het verdere schema niet langer relevant. 2020 is voor alle retailers, groot en klein, een verloren jaar. Maar niettegenstaande de zekerheid van de zich opstapelende verliezen blijven wij ten dienste staan van de Belgische consument. Onze webshops blijven de volgende weken open en zullen, zoals u gewoon bent van onze winkels, hun uiterste best doen om maximaal te voldoen aan uw verwachtingen. In een periode vol onzekerheid en angst om ziek te worden moet onze dank in die context uitgaan naar onze medewerkers in de distributiecentra, die in moeilijke omstandigheden hun best mogelijke inspanningen leveren. Tienduizenden, mogelijk meer dan honderdduizend, van hun winkelcollega’s wachten wellicht weken van onzekerheid en tijdelijke werkloosheid. In deze omstandigheden gaat onze dank ook uit naar de mensen uit de transportsector en de post- en koeriersbedrijven, die al die goederen leveren.
Koop op Belgische webshops
Zorgzaam en met burgerzin gaan wij allen de strijd aan tegen het coronavirus. Als sector vragen wij ook úw steun. Mogen wij vragen om, als u online bestellingen plaatst (en dat zal u zonder twijfel doen) eerst aan uw lokale handelaar te denken? Ongeacht het om een zelfstandige ondernemer dan wel een grote nationale speler gaat. Mogelijk vindt u vergelijkbare producten op buitenlandse sites goedkoper, mogelijk garanderen zij een snellere levertermijn of mogelijk is de zoekervaring beter. Toegegeven.
Na deze crisis willen onze tienduizenden winkelmedewerkers u echter graag terug verwelkomen in hun winkels. Bent u bereid om ons daarbij te helpen en steunen? Koop op onze Belgische webshops.
Niet omdat het gemakkelijk is, maar omdat het juist voelt.
A.S. Adventure
Dominique Motte
Bel & Bo
Michel Delfosse
Brantano
Anja Maes
Bristol
Elise Vanaudenhove
Caroline Biss
Bart Saelen
CKS
Manu Bracke
Colora
Toon Bossuyt
Damart Belux
Filiep Blontrock
Di & Planet Parfum
Tanguy De Ripainsel
E5 Mode
Frédéric Helderweirt
Fnac - Vanden Borre
Charles-Henri de Maleissye
Fred & Ginger
Dieter Penninckx
FUN
Philippe De Moor
JBC
Ann & Bart Claes
Lattoflex
Tom De Coene
LolaLiza
Stephan Jeger
Maxi Toys
Alain Hellebaut
Mayerline
Mimi Lamote
Sleeplife
Wim Herman
Standaard Boekhandel & Club
Geert Schotte
Steylaerts Badkamers
Patrick Steylaerts
Schoenen Torfs
Wouter Torfs
Veritas
Corneel De Maeyer
ZEB & The Fashion Store
Luc Van Mol
Meest gelezen
- 1 Roerende voorheffing brengt een derde meer op door vlucht naar obligaties en termijnrekeningen
- 2 11 lonende tips voor uw portemonnee in 2025
- 3 Jimmy Carter (1924-2024), de pindaboer die niet kon oogsten
- 4 Federale formatie: Arizona-partijen mikken op regering tegen eind januari
- 5 Een toost op eeuwig beursmomentum