Advertentie

Vlaamse ondernemers lanceren nieuwe gin

Yvan Vindevogel (links) en Bernard Filliers (rechts) ©Emy Elleboog

De West-Vlaamse ondernemer Yvan Vindevogel (Omega Pharma en Vemedia) en Bernard Filliers, van de gelijknamige graanstokerij, spelen samen in op de ‘gin craze’ in Vlaanderen. Resultaat is Copperhead.  

Bernard Filliers, die de gelijknamige jeneverstokerij in Deinze leidt en sinds drie jaar ook een eigen gin op de markt heeft, denkt dit jaar al anderhalf miljoen euro omzet te halen uit ginverkopen. Behalve het eigen merk, produceert Filliers ook de Spring-gin van de Antwerpse cocktailbar Sips en daar komt nu Copperhead bij.

‘Het gaat heel snel. Er is in Vlaanderen een echte gingekte', zegt Filliers. En daar spelen Filliers en Vindevogel samen op in. Copperhead krijgt een richtprijs van 39 euro mee. Premiumgin dus. ‘Dat is de markt die het snelst groeit. De Vlaming drinkt minder, maar beter. Er is in dat segment nog ruimte voor nieuwigheden’, zegt Filliers.

Advertentie

Vindevogel gaat niet enkel gin verkopen, maar hij ontwikkelde ook drie fruit- en kruidenconcentraten - die wat weghebben van voedingssupplementen – om te mixen met gin als ‘aperitivum’ (hongerbevorderend), ‘digestivum’ (activering van spijsvertering) of ‘energeticum’ (energiestimulerend). De naam Copperhead is een verwijzing naar koperen distilleerketels en naar ‘koperkopje’, de naam van de slang die in het apothekerslogo is afgebeeld.

‘Veel zal ik er evenwel niet aan overhouden’, zegt hij. ‘We proberen het en zien wel waar we geraken. Zie het als een experiment.’ En misschien een opstapje naar meer investeringen in de consumentenbranche? 'Ik sluit het niet uit, maar het is niet mijn eerste prioriteit', aldus Vindevogel die momenteel een fonds voor investeringen in de sector van gezondheidsproducten aan het opzetten is.

Advertentie
Shoppers op Fifth Avenue in New York. De Amerikaanse tarieven maken in de eerste plaats het leven duurder voor gezinnen in de VS, zeggen economen.
Internationaal
analyse
De Trump-tarieven zullen de Amerikaanse gezinnen snel zo'n 2 procent aan koopkracht kosten. 'Maar denk toch maar niet te snel dat de VS hier een economische owngoal maken.'

In het nieuws

Alle artikels meer
Thuisladen is minder populair dan gedacht.
Kwart werknemers laadt elektrische bedrijfswagen amper tot nooit thuis op
Een op de vier werknemers met een elektrische bedrijfswagen gebruikt zijn thuislaadstation amper tot nooit. Dat blijkt uit een analyse van de laadpalenbeheerder MobilityPlus. Bestuurders vrezen de financiële impact van thuisladen op hun energiefactuur.
Gesponsorde inhoud