Proximus vraagt na kritiek op leiderschap om hoorzitting in parlement
Na de toenemende kritiek uit de Wetstraat heeft Proximus een hoorzitting gevraagd in het federale parlement. Vooral de strategie die topman Guillaume Boutin volgt en zijn herbenoeming doen vragen rijzen bij zowel de N-VA als de Franstalige liberalen.
De voorbije weken hebben verschillende politieke partijen ingehakt op de strategie die de top van de telecomgroep Proximus voert. Vooral de dramatische evolutie van de beurskoers van het bedrijf, dat voor de helft in handen van de Belgische staat zit, is zowel de N-VA als de MR een doorn in het oog. 'Waarom blijft de regering, ondanks de aanhoudende malaise, vertrouwen stellen in het leiderschap van CEO Guillaume Boutin, wiens mandaat recent (in juli, red.) met zes jaar werd verlengd?', vraagt N-VA-Kamerlid Michaël Freilich zich af. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez pleitte eerder onomwonden al voor ‘een belangrijke verandering’ in het management en bij de raad van bestuur van Proximus.
Voor de top van Proximus is de maat nu vol. In een brief aan de voorzitter van de Kamercommissie Mobiliteit, Overheidsbedrijven en Federale Instellingen vraagt Proximus-voorzitter Stefaan De Clerck om een hoorzitting te organiseren. Daarop wil Boutin zijn standpunt toelichten. ‘Proximus stelt vast dat de kritiek op het bedrijf over de strategie, het aandeelhouderschap, de raad van bestuur en het management gebaseerd is op onjuiste informatie’, schrijft het bedrijf in een persbericht.
Correcte info nodig
'Proximus speelt een cruciale rol in de digitale ontwikkeling. Daarom wil Proximus zelf aan alle parlementsleden zijn strategie en ambities presenteren, zowel nationaal als internationaal, evenals zijn operationele en financiële resultaten, zijn investeringsprogramma in glasvezelnetwerken en 5G, de evolutie van de aandelenkoers en zijn corporate governance-kader', luidt het verder. 'Volledige en correcte informatie zou alle belanghebbenden in staat moeten stellen om de strategie van Proximus te ondersteunen.'
Meest gelezen
- 1 Na bijna zes maanden blijft De Wever zelfde rondje draaien
- 2 Voedingsreus Cargill schrapt duizenden jobs, in België verdwijnen 164 banen
- 3 Chaos in Zuid-Korea nadat president onverwacht staat van beleg heeft afgekondigd
- 4 Geen cookies? Dat is dan 3,99 euro per maand, overweegt DPG Media
- 5 De vijf koppijndossiers van het onthoofde Stellantis