Advertentie

Stephanie De Bruyne keert van Itsme terug naar vertrouwde bankwereld

Stephanie De Bruyne, de CEO van Itsme, treedt vanaf 1 juni toe tot het directiecomité van ING België.

Ze was jaren het boegbeeld van de identiteitsapp Itsme, maar nu keert Stephanie De Bruyne terug naar de bancaire wereld door lid te worden van het directiecomité van ING België.

‘Voor elke CEO komt er een moment waarop het beter is om los te laten, maar dat is nu nog niet aan de orde.’ Stephanie De Bruyne (41) zei dat zowat twee jaar geleden in een interview met Het Nieuwsblad. Ze was toen drie jaar aan de slag als topvrouw van Itsme, dat opgericht was door de Belgische grootbanken en de grote telecomoperatoren en nog in volle opbouw was.

Onder de leiding van de Oost-Vlaamse kende de identiteitsapp een forse groeiversnelling, vooral tijdens de coronapandemie. ‘Thuiswerk werd verplicht en heel wat bedrijven wilden tegelijk overschakelen naar Itsme’, zo blikte De Bruyne onlangs terug in een gesprek.

Advertentie

Onder meer dankzij de CovidSafe-app van de overheid, om te reizen of toegang te krijgen tot de horeca, wist Itsme snel ingang te vinden. ‘In 2020 hadden we 1,8 miljoen gebruikers en slechts 20 werknemers. Nu is het bedrijf winstgevend, bedient het meer dan 7 miljoen burgers en telt het bijna 100 mensen', schrijft ze in een afscheidsbericht op LinkedIn. Itsme is sinds twee jaar ook rendabel.

TIP

Alles om u en uw onderneming te laten groeien, leest u in de WAW!-nieuwsbrief

Een wekelijkse dosis inspiratie voor ondernemers

Wekelijks via e-mail - Uitschrijven in één klik

Het moment van loslaten is nu dus gekomen. De Bruyne, handelsingenieur van opleiding en moeder van drie kinderen, stapt over naar ING België. ‘Na vijf ongelooflijke jaren rond ik op 31 mei mijn reis bij Itsme af’, schrijft ze. Ze wordt lid van het directiecomité van de bank en wordt verantwoordelijk voor de financiële diensten aan grote bedrijven. De overstap past in ING's plannen om het directiecomité uit te breiden en diverser te maken. De Bruyne krijgt er het gezelschap van twee andere vrouwen. Tot dusver zetelde er slechts een vrouw, directeur risico Sandra Simundza.

Voor De Bruyne is de transfer een terugkeer naar een vertrouwde wereld. Ze begon haar carrière wel als consultant bij Bain, maar zette na vier jaar haar eerste stappen in de bankwereld. Hoewel ze er als kind van droomde om F-16-piloot te worden, ging ze in 2010 aan de slag bij BNP Paribas Fortis. Daar was ze verantwoordelijk voor de digitale kanalen en nadien voor het productmanagement van de Retail & Private Banking-activiteiten. Vervolgens was ze de drijvende kracht achter de lancering van het fintechbedrijf Aion, het voormalige Banca Monte Paschi Belgio.

Met ING België krijgt de fan van Eddie Vedder een nieuwe uitdaging voor de voeten geworpen. Vorig jaar begon de bank met 'Together for Progress', een nieuw strategisch hoofdstuk dat de groeiambities ondersteunt. Centraal in de strategie staat de ambitie om een positieve impact te creëren in de Belgische economie. 'Ik kijk op naar mensen die door hun visie een impact hebben op de maatschappij', zei ze ooit in een gesprek met De Tijd. Die impact kan ze nu zelf hebben.

Advertentie
Advertentie

In het nieuws

Alle artikels meer
'Er lijkt  geen orde in de wanorde te zitten', zegt Commissievoorzitster Ursula von der Leyen over de nieuwe invoertarieven die Amerikaans president Donald Trump aankondigde.
Europa wil Trump-tarief beantwoorden met extra tegenmaatregelen
De Europese Commissie blijft hopen dat ze met de Amerikaanse president Donald Trump een onderhandelde oplossing kan vinden voor het escalerende handelsconflict. Maar als dat niet lukt, komen er extra tegenmaatregelen.
Gesponsorde inhoud