Honderden staatsbonbeleggers zien centen met drie weken vertraging terug
Met bijna drie weken vertraging zullen 778 Belgen dinsdag het geld terugzien dat ze vorig jaar in de fiscaal vriendelijke staatsbon hadden belegd.
Meer dan 500.000 Belgen die vorig jaar in de staatsbon belegden zagen begin september zoals gepland hun centen terug. Maar bij enkele honderden spaarders, die niet via de bank maar rechtstreeks bij het Agentschap van de Schuld hadden ingetekend, liep de uitbetaling vertraging op. Doorgaans ging het om klanten die verkeerde rekeningnummers hadden ingegeven of van wie de rekening intussen werd afgesloten, of om personen die in de tussentijd zijn overleden.
Eerder werden al 650 late terugbetalingen afgehandeld, dinsdag volgen er nog 778. Daarmee zal de grote meerderheid geregeld zijn.
De voorbije weken stelde het Agentschap van de Schuld alles in het werk om die terugbetalingen zo snel mogelijk in orde te brengen. ‘Eerder werden al 650 late terugbetalingen afgehandeld, dinsdag volgen er nog 778. Daarmee zal de grote meerderheid geregeld zijn’, zegt Jean Deboutte, de topman van het Agentschap van de Schuld.
Promoties
Voor sommige spaarders kan die vertraging zuur opbreken, want verschillende banken, zoals Crelan en MeDirect, hebben hun stuntrentes op hun termijnrekeningen inmiddels stopgezet. Bij KBC liep de stuntactie met de termijnrekening vorige week af. KBC bood onder meer een termijnrekening op 13 maanden met een nettorente van 2,66 procent.
Bij ING en Belfius loopt de stuntactie van de voordelige termijnrekening nog tot 29 september. Beide banken bieden een termijnrekening op 1 jaar met een nettorente van 2,66 procent.
Lees meer over de staatsbon en alternatieven in ons dossier.
Meest gelezen
- 1 Na bijna zes maanden blijft De Wever zelfde rondje draaien
- 2 Voedingsreus Cargill schrapt duizenden jobs, in België verdwijnen 164 banen
- 3 Geen cookies? Dat is dan 3,99 euro per maand, overweegt DPG Media
- 4 Chaos in Zuid-Korea nadat president onverwacht staat van beleg heeft afgekondigd
- 5 De vijf koppijndossiers van het onthoofde Stellantis