Door een grote sprong van de medische index mogen de premies voor hospitalisatieverzekeringen tot ruim 13 procent stijgen. Ook de verzekeringen voor zorg buiten een ziekenhuisopname en tandverzorging dreigen fors duurder te worden.
Vanaf oktober moeten verzekeraars schade sneller uitbetalen, kunt u uw verzekeringscontract makkelijker opzeggen, gaat het sociaal tarief voor energie omhoog en de kilometervergoeding omlaag. Alles wat verandert op een rij.
Er zijn twee redenen waarom dienstencheques populair zijn: hun prijs is al tien jaar onveranderd en ze zijn fiscaal aftrekbaar. Het ziet ernaar uit de volgende Vlaamse regering aan beide maatregelen zal morrelen. Welke gevolgen heeft dat voor uw portemonnee?
In september kunt u intekenen op een nieuwe staatsbon, betaalt u boetes als u te laat naar de autokeuring gaat en wordt het Brussels openbaar vervoer duurder.
Augustus is de laatste maand om een laadpaal met belastingvermindering aan te vragen. Ook de Brusselse premie voor renovaties loopt op zijn einde en u zal uw Disney+-account niet meer kunnen delen met personen buiten uw huishouden. Alles wat deze maand verandert op een rij.
De drie partijen die rond de onderhandelingstafel zitten voor de Vlaamse regering willen dienstencheques duurder maken. Welke scenario's liggen op tafel?
My eBox, Mijn Burgerprofiel, IRISbox, Woningpas, MyGov.be, GovApp, MyBEnefits, Mijn Dossier, MyMinfin. Al die toepassingen gaan uit van de overheid. Wat de administratieve rompslomp moest verminderen, is een wirwar aan overheidsapps geworden.
Dierenverzekeringen zijn in ons land geen gemeengoed. Amper 6 procent van de honden en 2 procent van de katten zijn verzekerd. U denkt dan ook maar beter twee keer na vooraleer u een dierenverzekering afsluit om medische kosten te verlagen.
Amper een derde van de slachtoffers van onlinefraude krijgt zijn geld terug na een gegronde klacht, bleek vorige week uit het jaarverslag van de ombudsman van Financiën. Voorkomen is dan ook beter dan genezen. Maar hoe doet u dat?