En daar gaat de dollar...
Combineer zwakke cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt met het profiel van de volgende Fed-voorzitter, en je weet waarom de dollar zakt.
De drukpersen van de Fed zullen nog een tijdje blijven dollars spuwen. En dat stuurt de euro prompt bijna een cent hoger naar 1,3750 dollar, de hoogste koers sinds november 2011.
Uit de liveblog:
De kleine daling van de werkloosheidsgraad is eigenlijk slecht nieuws in een mooie geschenkverpakking. Het cijfer daalde namelijk omdat een groot deel van de Amerikaanse beroepsbevolking feitelijk de handdoek in de ring heeft gegooid, en niet langer op zoek is naar een job. Er kwamen in september 209.000 mensen met een beroepsactieve leeftijd bij. Maar de eigenlijke beroepsbevolking steeg met amper 73.000. Dat betekent concreet dat de participatiegraad (een afgeronde 63,2 procent) blijft hangen op het laagste peil sinds 1978.
De belangrijkste centrale bank ter wereld zal dus naar alle waarschijnlijkheid blijven stimuleren. Verwacht u dat op termijn de inflatie de pan zal uitswingen - en hoe reageert u daar dan op? Of blijft de situatie onder controle?
Meest gelezen
- 1 Oost-Vlaming casht tientallen miljoenen op software voor 'next big thing' in bouw
- 2 Brouwer van Delirium Tremens koopt Gouden Carolus-brouwer Het Anker
- 3 Aflopende Oekraïens-Russische deal verhoogt druk op Europese gasprijzen
- 4 Karl Huts zet grote stap naar opvolging van zijn vader bij Katoen Natie
- 5 Trump wil Groenland en Panamakanaal inlijven: een grap of doordachte strategie?