Kleurrijke groenten, aromatische kruiden en een rijke saus betoveren een heerlijk stuk zeebaars met Mediterraanse flair.
ingrediënten - 4 personen
4x 120 gr. wilde zeebaars — peper en zout — boter — 4 teentjes look — 4 takjes rozemarijn — 4 takjes tijm — 8 mini-venkels — 8 gele minipatissons — 8 mini-artisjokken à la barigoule — 4 mini-courgettes — 16 el kalfsbouillon — Griekse basilicum — fijngesneden gekonfijte tomaat — basilicumolie
1 I Kruid de zeebaars aan beide kanten. Bak de zeebaars gedurende 6 minuten op de velzijde in een warme pan. Voeg boter, look, rozemarijn en tijm toe. Arroseer regelmatig met boter.
2 I Blancheer de groenten kort in gezouten water. Gril ze nog even.
3 I In de bakjus van de vis voeg je de kalfsbouillon toe. Laat even inkoken.
4 I Leg het stukje vis op een bord, schik er de groentjes rond. Werk af met wat gekonfijte tomaat, een takje tijm en enkele blaadjes Griekse basilicum. Lepel wat saus op elk bord en werk af met basilicumolie.