Logo
Deze content is een initiatief van Sabato Connect, buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Sabato.

Kalfstartaar met bloemkoolcrème en kaviaar

Een delicaat en verfijnd voorgerecht waarin kalfstartaar en bloemkoolcrème elkaar perfect aanvullen. De luxe van kaviaar en de subtiele frisheid van limoen zorgen voor een elegante smaakbeleving.

ingrediënten - 4 personen

Voor de bloemkoolcrème
— ½ bloemkool — 15 gr. zout per liter water — 5 blaadjes gelatine — 300 gr. halfopgeklopte room

Voor de kalfstartaar
— 4x 40 gr. kophaas van kalfsvlees — 4x 10 gr. Imperial Heritage kaviaar — ½ el zure room — 10 gr. geblancheerde en gesnipperde sjalot — 1 el gesnipperde bieslook — peper en zout — 1 kl sushi azijn — wat limoenzeste — enkele druppels limoensap — piment d’espelette — scheutje extra virgin olijfolie

— een goudblad

Advertentie
bereiding

1 I Kook de bloemkool gaar in goed gezouten water. Bewaar het kookvocht en de bloemkool.
2 I Mix in de thermomix op 80 °C 150 gr. gare bloemkool met 500 gr. kookvocht.
3 I Haal het warme mengsel door een zeef en meng er 5 blaadjes gelatine onder. Laat afkoelen tot 36 °C. Meng er de half opgeklopte room onder. Breng op smaak. Opgelet met zout.
4 I Leg een ring met een diameter van 5 cm in het midden van een bord, lepel er de bloemkoolcrème rond.
5 I Snij het kalfsvlees in fijne reepjes en vervolgens in mooie fijne blokjes. Meng het met zure room, sjalot, bieslook, peper en zout, sushi-azijn en limoenzeste en -sap. Breng verder op smaak met piment d’espelette en wat olijfolie.
6 I Leg de kalfstartaar in de ringen en duw strak aan. Verdeel per portie 10 gram kaviaar. Werk eventueel af met een eetbaar goudblad.

Advertentie
Lees verder
Logo
Deze content is een initiatief van Sabato Connect, buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Sabato.