Het geluk van een totale beleving

Wanneer een sterrenchef en een gerenommeerde private banker bij een heerlijke maaltijd over de essentie van hun levenswerk beginnen, ontdekken zij al snel hoeveel zij gemeen hebben. Een uitgesproken zin voor detail, de passie om elk product tot in de finesse uit te puren, de onvoorwaardelijke wil om voor elke klant of gast tot het uiterste te gaan. Maak kennis met Thijs Vervloet en Jan Van Sande.
Uit eten gaan heeft alles te maken met smaak, gekoppeld aan emotie,’ zegt Thijs Vervloet, Chef van Maison Colette. ‘Mijn gasten komen niet alleen voor de Poularde de Bresse, de kreeft of een kalfstartaar. Ze verwachten ook een portie emotie. Dus is de omkadering van essentieel belang: ik kom de klant persoonlijk wegwijs maken, ik vertel een inspirerend verhaal en leg de boeiende herkomst van de producten uit. Het is aan mij om ervoor te zorgen dat mijn restaurant warmte en sfeer uitstraalt; dat het op de juiste manier is aangekleed. Mijn gasten kunnen hier overnachten en op die manier de hele ervaring laten doorgaan, tot en met het ontbijt. Wie extra privacy wil, kan gebruik maken van Salon Anna, voor een heuse private dining experience. Wij bieden echt een totaalpakket aan.’
Jan Van Sande, Hoofd Private Banking bij ING België, sluit zich daarbij aan. ‘Ook ING Private Banking zet hoog in op die totaalervaring. Wij bieden een alles omvattende financiële service, volledig afgestemd op de behoeften van elke klant. En net zoals in het restaurant elke gast iets specifieks wil, kunnen wij ook oplossingen bieden voor een divers menu aan specifieke vragen. Of het nu gaat over het beheer van het familievermogen, de brug maken met zakelijke financiën, of het regelen van dagelijkse bankzaken, ING Private Banking integreert alle financiële behoeften naadloos in één service-ervaring. Wij zijn er als universele bank voor uw onderneming en privézaken.’


Kwaliteit als leidraad
Voor Vervloet is kwaliteit het absolute uitgangspunt: ‘Kwaliteit is echt het allerbelangrijkste in een restaurant, daar staat of valt alles mee. Ik werk veel met plaatselijke producenten. Asperges en kalfsvlees komen uit de buurt, andere topproducten komen uit Italië en Frankrijk. Maar het gaat verder dan alleen het eten. Het hele plaatje moet kloppen. Zo werken we ook voor onze uitrusting enkel met topmerken.’
Van Sande ziet daarin meteen een parallel met de werkwijze van ING Private Banking: ‘Wij selecteren minutieus uit alle topproducten die beschikbaar zijn. Daarbij gaan we er niet zomaar vanuit dat we in alles de beste zijn. Net zoals een chef zorgvuldig uitgekozen ingrediënten met veel expertise in een topgerecht verwerkt, zo stellen wij bij ING ook uw persoonlijke beleggingsportefeuille samen. Met de crème de la crème van wereldwijde beleggingen die we onafhankelijk selecteren. Het resultaat? U kan genieten van solide prestaties.’

Het belang van een sterk team
Elk succesvol bedrijf, of dat nu een bank of een restaurant is, staat of valt met een performant team. ‘Bij ING Private Banking hebben we een zeer divers team van experten’, zegt Van Sande. ‘Net zoals de sommelier de chef aanvult met een uitgelezen wijnselectie, zo versterkt de Tax & Legal expert de Private Banker bij de analyse en planning van het vermogen. Of het nu gaat over de vermogensoverdracht van uw bedrijf naar uw privé, of de overdacht van uw bedrijf of familievermogen naar de volgende generatie. Al onze experten, elk met hun specifieke kennis, vormen zo het hart van onze afdeling. Dat maakt ons meteen ook een magneet voor talent, want onze unieke manier van werken en onze samenwerking met diverse specialisten trekken, naast veel aandacht, ook voortdurend nieuwkomers aan.’
Vervloet knikt instemmend. ‘Het is geen geheim dat het tegenwoordig moeilijk is om de juiste mensen te vinden’, zegt Vervloet. ‘We hebben nu 12 vaste medewerkers, al hebben we er in ideale omstandigheden 20 nodig. We werken vooral met jonge mensen, die frisse ideeën aanbrengen en die ik tegelijkertijd naar mijn gewoontes kan kneden. We zijn met te weinig en dus moet er hard gewerkt worden. Ik ben dan ook enorm dankbaar voor het team dat er is. Ze werken hard, denken innovatief mee en volgen de weg naar succes, ook al is die soms niet gemakkelijk.’
Mooie belegging
Behoedzaam legt Chef Vervloet wat bladgoud op zijn signatuurbereiding van kalfstartaar. Jan Van Sande vindt dit een ‘heel mooie belegging.’
Jan Van Sande
Persoonlijke aanpak
Vervloet ziet zichzelf inmiddels ook als een people manager. ‘Ik ga op een vertrouwelijke manier om met mijn personeel. Ik laat hen proeven in mijn keuken en vraag naar hun persoonlijk leven. Eigenlijk zijn we een beetje elkaars nieuwe familie, want ik zie hen vaak ook meer dan mijn eigen familie’, vervolgt de chef met een warme glimlach. ‘Mijn gasten probeer ik dezelfde warmte te geven. Al streef ik natuurlijk het juiste evenwicht tussen hartelijkheid en voldoende professionele afstand na. Je moet iedereen juist inschatten. De ene gast houdt van een kwinkslag, de andere heeft het liever formeel. Het gelukkigst word ik wanneer gasten me zo sterk vertrouwen dat ze de kaart dichtvouwen en mij gewoon carte blanche geven in de keuken.’
‘Bij ING Private Banking is dit vertrouwen net zo belangrijk’, stemt Van Sande in. ‘Wij begrijpen de specifieke behoeften van onze klanten, of dat nu ondernemers, executives, vrije beroepen of grote families zijn… Soms zegt een klant gewoon: ‘doe maar’, omdat hij of zij weet dat wij beroep doen op een met zorg en precisie samengesteld menu van de beste beleggingskeuzes. Maar net zoals u bij Maison Colette à la carte kan eten, kan u ook bij ons om een specifieke beleggingsoplossing vragen. Het kan allemaal.’
Ontdek de totale beleving met alle andere artikels
en de recepten van de chefs.