Als sommelier is Tom Ieven dagelijks met wijnen uit alle windstreken in de weer. Toch heeft ook hij zo zijn favorieten, die hem elk op hun eigen manier gelukkig maken.
Het domein bezit twaalf hectare wijngaarden waarvan slechts twee hectare buiten het grand cru-gebied ligt. Die twee hectare is aangeplant met pinot meunier en vormt de basis voor deze champagne. In de neus hebben we aroma’s van aalbes, rode appel en frangipane. In de mond ervaren we een rijke stijl met rijp fruit, diepgang en een palet vol finesse. - Champagne Egly-Ouriet
Het leuke aan deze wijn is dat hij alle tijd kreeg die hij verdient. 2016 is de meest recente jaargang op de markt. Een lange rijping op vat werd gevolgd door de nodige kelderrust. Het resultaat is een rijke en complexe witte wijn met een licht oxidatieve toets, mooi in balans gebracht door de verfrissende zuren. - Lopez de Heredia
Een recente ontdekking uit Piëmonte. Het prachtig landschap is de bakermat van fantastische wijnen op basis van nebbiolo. Rabajà is een van de cru’s uit Barbaresco. De wijn heeft een aroma van klein rood fruit, roos, violet en een licht aards karakter. In de mond krijgen we de nodige structuur en kracht, terwijl het palet wel zeer verfijnd en elegant blijft. - Cascina Luisin
Emmanuel Reynaud is de wijnmaker van dit prachtige domein uit de zuidelijke Rhônevallei. Hij is voornamelijk bekend voor zijn iconische Châteauneuf-du-Pape, Château Rayas. Als ‘kleine’ broer is Château de Tours een super interessante wijn met aroma’s van rijp, intens rood fruit, een bloemige toets en een licht kruidig karakter. In de mond: krachtig, gebalanceerd, met een lange afdronk. - Château des Tours