Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

‘In mijn job vloeien hands-on leiderschap en passie voor bier samen'

Kristof Daskalovski, Brouwerij manager Jupille bij AB InBev ©Emy Elleboog

Als directeur van de brouwerij van Jupille heeft Kristof Daskalovski een afwisselende job bij AB InBev. Zijn baan vereist een gezonde dosis verantwoordelijkheidszin en oog voor kwaliteit. ‘Ik hou van de hands-on mentaliteit en het menselijke contact met de medewerkers.’

Na zijn opleiding als burgerlijk ingenieur in Leuven startte Kristof Daskalovski (36) aan het 'Global management trainee' programma bij AB InBev, een tien maanden durend traject voor jong talent. Tijdens dit traject ontwikkelde zijn passie voor bier en organisatie verder. ‘Gedurende deze maanden leerde ik uiteenlopende facetten van het bedrijf kennen. Ik kreeg de kans om te proeven van gevarieerde domeinen en disciplines. Dat gaf mij een perfect beeld over de richting die ik uit wilde gaan.’

De brouwerij

Een eerste functie kreeg hij in de brouwerij in Leuven. Daar coördineerde Daskalovski het onderhoud van installaties en waakte als procesingenieur over een optimale productie die voldoet aan de kwaliteitsnormen. ‘In 2019 werd ik directeur van Dommelen, een Nederlandse brouwerij van AB InBev. Daar leerde ik in korte tijd ontzettend veel bij.’

Advertentie

Drie jaar geleden kwam Daskalovski terug naar België en werd brouwerijdirecteur in Jupille. Dat is een strategisch belangrijke brouwerij waar sinds mensenheugenis onder meer het bekende Jupiler-pilsbier wordt gebrouwen. ‘Als eindverantwoordelijke sta ik in voor alle processen in de brouwerij: van het brouwen over logistiek en afvalprocessen naar het ondersteunen van mensen tot en met de kwaliteit en kwantiteit van de eindproducten die van de afvullijn komen. Het vereist expertise en kennis om met variërende natuurlijke grondstoffen steeds weer dezelfde stabiele bierkwaliteit te garanderen.’

De bedrijfscultuur in Jupille is informeel, dynamisch, gebaseerd op eigenaarschap en biedt medewerkers veel autonomie

Kristof Daskalovski
Brouwerij manager Jupille bij AB InBev

Innovatie

Daskalovski praat vol trots over ‘zijn’ brouwerij, die met meer dan 700 medewerkers en een productiecapaciteit van ruim 5 miljoen hectoliter per jaar een van de grootste werkgevers is in Luik. ‘De lokale verankering maakt de bedrijfscultuur bij AB InBev extra bijzonder. Die cultuur is informeel, dynamisch gebaseerd op eigenaarschap en biedt medewerkers veel autonomie.’ Het liefst van al vertoeft hij tussen de collega’s op de werkvloer.

‘Uit de vele contacten put ik voldoening en energie. Het is bovendien een perfecte manier om bij alle afdelingen de vinger aan de pols te houden. Zo weet ik altijd wat er leeft en bekijk ik alles vanuit verschillende invalshoeken.’

Met 24/7-productie is er altijd leven in de brouwerij. Het ene moment zijn er technische uitdagingen die aangepakt moeten worden, daarna heeft een team bijkomende ondersteuning nodig of er worden innovaties gelanceerd. Een tijd geleden werd in Jupille het nieuwe Victoria-degustatiebier gebrouwen. ‘Geen enkele werkdag is identiek.’

Passie voor het brouwen

Ook op familiefeesten en met vrienden raakt Daskalovski niet uitgepraat over zijn avonturen in de brouwerij van Jupille. ‘Op dat vlak ben ik een echte ambassadeur die met veel passie en trots over zijn job en werkgever praat. En ik leer nog elke dag bij’, besluit hij. ‘Diezelfde betrokkenheid probeer ik ook over te brengen op onze medewerkers. Ik wil dat iedereen graag komt werken.

Advertentie
Advertentie
Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.