Advertentie

Marc Coucke koopt duurste villa van Knokke

Voor deze villa aan de golf van Knokke betaalde Coucke ruim 30 miljoen euro. ©Christophe De Muynck

De zakenman Marc Coucke heeft voor een recordprijs van ruim 30 miljoen euro een villa aan de golf van Knokke gekocht. Hij verbetert zo het vastgoedrecord van zijn collega Bart Versluys uit 2018.

In Knokke-Heist, een van de duurste gemeenten van het land, is opnieuw een vastgoedrecord verbroken. De zakenman Marc Coucke, eigenaar van de investeringsholding Alychlo, heeft enkele maanden geleden een exclusieve villa gekocht vlak bij het golfterrein in de mondaine wijk Het Zoute. Dat vernam De Tijd uit goede bron. De prijs bedroeg naar verluidt ruim 30 miljoen euro.

Volgens de website van de lokale vastgoedmakelaar Immo Brown, die het pand sinds kort als 'verkocht' afficheert, staat de villa op een terrein van ruim 3.000 vierkante meter, inclusief breed uitzicht op het bekende golfterrein. In de directe nabijheid wonen grote namen zoals de zakenman Jan De Clerck van Domo Group, de kleinzoon van de Duitse ex-bondskanselier Konrad Adenauer en een telg van de C&A-familie Brenninkmeijer.

Advertentie

Couckes nieuwe villa staat op een terrein van ruim 3.000 vierkante meter, inclusief breed uitzicht op het golfterrein.

Coucke kocht de nieuwbouwvilla van de familie Piron, eigenaar van Thomas & Piron. Dat aannemersbedrijf uit Paliseul in de provincie Luxemburg is met een omzet van ruim 900 miljoen euro (2023) een van de grootste bouwbedrijven van het land. De firma werd in 1976 opgericht door Louis-Marie Piron, die de scepter enkele jaren geleden doorgaf aan zijn zoon François Piron. Patriarch Louis-Marie woont in het Groothertogdom Luxemburg en verblijft vaak in Marokko, waardoor het familiale stulpje in Knokke weinig werd bezocht.

Piron zette de villa op het domein dat hij enkele jaren geleden kocht van de familie Morbee, die jarenlang een succesvolle elektrozaak aan de Lippenslaan bezat. Familietelg Jan Morbee was lang actief in de lokale politiek. Eind 2023 volgde hij na een woelige periode Piet De Groote op als burgemeester van de kustgemeente. Na de verloren gemeenteraadsverkiezingen in oktober stapte Morbee uit de politiek.

TIP

Alles om u en uw onderneming te laten groeien, leest u in de WAW!-nieuwsbrief

Een wekelijkse dosis inspiratie voor ondernemers

Wekelijks via e-mail - Uitschrijven in één klik

Versluys

Knokke-Heist is volgens cijfers van de Federatie voor het Notariaat de op een na duurste gemeente, na Sint-Martens-Latem. Een huis kostte er in 2024 gemiddeld 895.429 euro. De hoge prijzen worden aangedreven door de gegeerde villa's in het idyllische Zoute die regelmatig voor miljoenenbedragen van eigenaar wisselen.

Bij een verkoopprijs van ruim 30 miljoen euro zou Coucke de grootste villadeal ooit in Knokke-Heist realiseren. Het vorige record stond op naam van zijn kompaan Bart Versluys, van wiens vastgoedfirma Coucke de helft bezit. De Oostendse bouwondernemer kocht in 2018 via zijn privéholding voor 30 miljoen euro het iconische kunstdomein Fort Sint-Pol van de casinofamilie Nellens. Versluys wilde op die plek onder meer een museum onderbrengen, al is intussen niets meer bekend geraakt over de concrete plannen.

Naast de nieuwe villa aan de golf behoudt Coucke zijn appartement in de Finis Terrae, het appartementencomplex aan de rand van het natuurreservaat Het Zwin. De zakenman Paul Gheysens moest daar vorig jaar zijn penthouse verkopen aan de staatsbank Belfius. Samen met Versluys is Coucke in Knokke ook eigenaar van het luxueuze vijfsterrenhotel La Réserve.

Advertentie

Vorig jaar verkocht Coucke voor een kleine 8 miljoen euro ook al zijn penthouse in de Blanke Top, het complex dat Versluys aan het strand van het Nederlandse kustdorp Cadzand ontwikkelde. Coucke, die de basis van zijn fortuin legde met het farmabedrijf Omega Pharma, woont met zijn gezin in kasteel Mijl Eke in Merelbeke.

Advertentie

In het nieuws

Alle artikels meer
TotalEnergies sluit stoomkraker in Antwerpse haven, 250 jobs verdwijnen
De energiereus TotalEnergies sluit een van zijn twee stoomkrakers in de Antwerpse haven, waardoor ruim 250 jobs verdwijnen. Maar het bedrijf maakt zich sterk dat er geen ontslagen zullen vallen.
Gesponsorde inhoud