'Significant aantal' biedingen voor Makro Cash & Carry
Een 'significant aantal' kandidaten heeft zich gemeld voor de overname van Makro Cash & Carry Belgium, de winkelketen die de 17 Makro- en Metro-vestigingen in ons land omvat.
De informatie komt van advocaat Nick Peeters (Essenzia Advocaten), een van de gerechtsmandatarissen die aangesteld werden om het dossier in goede banen te leiden. Makro Cash & Carry Belgium kreeg in september bescherming tegen zijn schuldeisers van de Antwerpse ondernemingsrechtbank. De bescherming gebeurt met het oog op een overname.
De biedingen van kandidaten moesten uiterlijk dinsdag om 14 uur worden ingediend. Volgens Peeters zijn meerdere dossiers op tijd en correct bezorgd. Veel details kan hij voorlopig niet geven omdat er nog overleg moet volgen met de rechtbank. Ook het personeel moet eerst worden ingelicht.
We gingen uit van twee dossiers, maar het zijn er meer geworden.
De gerechtsmandataris heeft het wel over een 'significant aantal' biedingen, zonder dat hij een cijfer kan noemen. 'We gingen uit van twee dossiers, maar het zijn er meer geworden.' De twee namen waarnaar hij verwijst, zijn de Nederlandse groothandelsreus Sligro en CEO Vincent Nolf van Makro Cash & Carry Belgium. Peeters wil niet kwijt of die twee effectief een dossier hebben ingediend, maar Sligro bevestigt dat gedaan te hebben.
Doorstart?
Vorige maand was sprake van minstens twaalf gegadigden, maar volgens de gerechtsmandataris hebben zij niet allemaal geboden. Het hoger dan verwachte aantal vergroot de kansen op een doorstart voor de Makro-winkels, het zwakste deel van het noodlijdende Makro Cash & Carry Belgium. De Standaard meldt dat er ook een bod is op Makro. Peeters bevestigde aan de krant dat er interesse is voor Makro. De interesse van Sligro en Nolf gaat uit naar de Metro-groothandels. Bij Makro Cash & Carry Belgium werken zo'n 2.000 mensen, onder wie wel heel wat langdurig zieken.
Meest gelezen
- 1 Bonte, het oudste en enige riffelbedrijf van België, stopt ermee: ''Wat moeten wij nu doen?', vragen klanten'
- 2 Élodie Ouédraogo over het einde van Unrun: ‘Ik voelde zo veel schaamte, maar ook opluchting’
- 3 Weinig reden tot toosten bij champagnehuis Vranken-Pommery
- 4 Frankrijk neemt zijn krachtigste kernreactor ooit in gebruik
- 5 Paul Gheysens, de gevreesde vastgoedboer met twee gezichten