Mijn geld Het antwoord op al uw geldvragen
Advertentie

5 veilige immohavens tijdens crisis

In België, net zoals in meeste landen, staan de vastgoedprijzen onder druk van de economische crisis. Maar waar zijn de veilige havens voor wie vandaag wil investeren in het binnenland?

(netto) - De vastgoedprijzen zijn wat op de sukkel in België. Maar sommige buurten houden beter stand dan andere. Welke steden staan er het best voor in de toekomst?

Huisje van minder dan 30.000 euro?
Het kan...
Lees meer
Advertentie

1. Knokke

De hippe badplaats Knokke boet weinig aan belang in. De prijzen stegen er de afgelopen 25 à 30 jaar onafgebroken. Momenteel lijkt weinig daar verandering in te brengen. Knokke blijft bij deze de duurste gemeente van Vlaanderen. De vraag naar woningen blijft stevig en komt nog altijd tegemoet aan het aanbod. Het lijkt dus een veilige investering... maar met een hoge instapdrempel.

  • Gemiddelde prijs van een huis: 806.500 euro (+0,8%)
  • Gemiddelde prijs van appartement: 401.151 euro (+4,2%)     

2.  Arlon

De Waalse gemeente Arlon behoort tot de duurste van België. Daar is de nabijheid van groothertogdom Luxemburg niet vreemd aan. De prijzen zijn er torenhoog en de beschikbare grond schaars. Dan is Arlon een goede uitwijkmogelijkheid voor Luxemburgers... met alle prijsgevolgen van dien. Sinds begin dit jaar staat de regio weliswaar onder druk. De rem op de economische groei zorgt er voor dat hier en daar enkele regio's met prijsdalingen te kampen hebben. Uiteraard blijft het uitkijken naar de uitkomst van de financiële crisis want Luxemburg heeft zichzelf altijd geprofileerd in die sector. Niettemin heeft de buurt ook een grote toeristische waarde die als garantie kan dienen in slechtere tijden. Bij een heraantrekkende economie zit je dan ook op de eerste rij.

  • Gemiddelde prijs huis: 180.377 euro (+1,6%)
  • Gemiddelde prijs appartement: 142.769 euro (+2,3%)

3. Brussel – Oost

In een corrigerende vastgoedmarkt, met enkele gemeenten (zoals Ukkel) die op het toppunt van hun cyclus komen, zijn er enkele gemeentes die hun profijt halen. Zo komt Oost-Brussel relatief ongeschonden uit de crisis. Renovatie- en andere projecten zorgen er voor een blijvende investering die kan renderen eens het stof van de crisis optrekt. Bovendien bljft de vraag er sterk, wat voor stabiele prijzen zorgt. Brussel blijft daarnaast een gegeerde stad voor jonge gezinnen, die een (tweede) wagen kunnen uitsparen, en senioren die alles bij de deur vinden.

Advertentie

4. Sint-Martens-Latem

Dat andere Knokke van Vlaanderen is Sint-Martens-Latem. De grotere huizen blijven er in trek en de prijzen blijven er hoog. Daarmee doet de vastgoedmarkt het er beter dan bij zijn grote broer Gent. Daar dreigt een overaanbod door de vele bouwprojecten van afgelopen jaren. Wie stabiel wil investeren in de regio, heeft wellicht meer garanties bij Sint-Martens-Latem... maar met een enorm hoge instapdrempel.

  • Gemiddelde prijs van huis: 539.817 euro
  • Gemiddlede prijs van appartement: 208.000 euro

5. Doornik

Net als Arlon kan de Henegouwse gemeente Doornik een graantje meepikken van een buurland, in deze Frankrijk. De vastgoedprijzen bij de Noord-Franse stad Rijsel zijn dermate gestegen, ondanks de recente afkoeling, dat velen vluchten naar Doornik. De gunstigere fiscaliteit voor grote Franse vermogens is daar niet vreemd aan. Daarnaast is de toeristische aantrekkelijkheid van de regio een bijkomende en stabiele troef.  

  • Gemiddelde prijs van een huis: 154.733 euro (-2,9%)
  • Gemiddelde prijs van een appartement: 144.766 euro (+1%)
10 voordelen van een slabakkende vastgoedmarkt
Twijfel je nog om zelf in vastgoed te stappen?  Lees hier de voordelen van een slabakkende vastgoedmarkt als je dan toch op dat ene huis valt dat je dromen vervult...
Advertentie
Lees verder
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud