De jongste jaren zijn steeds meer mensen hun inkomen beginnen te verdienen via een managementvennootschap. Is het echt zo’n voordelig systeem en is het ook iets voor u?
Terwijl in België almaar meer mensen een managementvennootschap oprichten, wordt het gebruik ervan in de ons omringende landen ontmoedigd. Een overzicht.
Tal van uitgaven worden beloond met een belastingvoordeel. Maar om dat voordeel in uw belastingaangifte van volgend jaar te claimen, moet u ze nog voor het jaareinde doen. Welke opties hebt u?
November brengt enkele nieuwe regelingen voor telecomoperatoren. Noteer ook dat Brussel nieuwe documenten invoert voor de verhuur van woningen en dat de aangifte van belastingen met specifieke inkomsten opnieuw is uitgesteld.
In de supernota van federaal formateur Bart De Wever worden de contouren duidelijk van de nieuwe tarieven voor de personenbelasting. Voor doorsnee lonen levert die geen spectaculaire belastingverlaging op.
Zelfstandigen en ondernemers krijgen regelmatig te maken met een belastingcontrole. Hoe ver reiken de middelen van de fiscus en kunt u zich voorbereiden? ‘Als u controleurs over de vloer krijgt, is het belangrijk dat u het stuur zelf in handen houdt.'
Uw werknemers met aandelen belonen is makkelijker gezegd dan gedaan. Ze gewoon schenken is fiscaal totaal oninteressant. Maar ook als u anders te werk gaat, wordt een deel van het schenkbedrag afgeroomd.
De CEO van zonnepaneleninstallateur EnergyVision wil al zijn medewerkers bij de beursgang 6.200 euro in aandelen schenken. Een mooi gebaar, maar de fiscus en de RSZ loeren om de hoek.
Het vergoeden van de oplaadbeurten die werknemers met hun elektrische bedrijfswagen thuis doen, bezorgt bedrijven een pak hoofdbrekens. De prijsberekening is een kluwen omdat daarvoor de stroomtarieven van elke individuele werknemer moeten worden gebruikt. Om het rekenwerk te vereenvoudigen, is een nieuwe regeling op komst.