GROEP BRUSSEL LAMBERT - Buitengewone en Gewone Algemene Vergaderingen

Naamloze Vennootschap - Zetel: Marnixlaan 24 – 1000 Brussel - Ondernemingsnummer: 0407.040.209 – RPR Brussel

De aandeelhouders worden uitgenodigd om deel te nemen aan de Buitengewone en Gewone Algemene Vergaderingen (de "Vergaderingen") die zullen plaatsvinden op vrijdag 2 mei 2025, om respectievelijk 14 uur 30 en 15 uur, in The Merode, Poelaertplein 6 te 1000 Brussel.

AGENDA VAN DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

Advertentie

1. Vernietiging van eigen aandelen

Voorstel tot vernietiging van 5.200.000 eigen aandelen verkregen door de vennootschap.

De onbeschikbare reserve aangelegd voor de verkrijging van de eigen aandelen zou geannuleerd worden zoals voorgeschreven door artikel 7:219, §4 van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen.

Bijgevolg zou het artikel 4 van de statuten als volgt gewijzigd worden:

Advertentie

Het kapitaal wordt vastgesteld op zeshonderd drieënvijftig miljoen honderd zesendertig duizend driehonderd zesenvijftig euro en zesenveertig cent (653.136.356,46 euro).

Advertentie

Het wordt vertegenwoordigd door honderd drieëndertig miljoen tweehonderd duizend (133.200.000) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die elk één / honderd drieëndertig miljoen tweehonderd duizendste (1/133.200.000ste) van het kapitaal vertegenwoordigen. 

Ieder van deze aandelen is volledig volgestort.

2. Verkrijging en vervreemding van eigen aandelen

2.1. Voorstel om de vennootschap opnieuw toestemming te verlenen om, voor een periode van vijf (5) jaar ingaande op de datum van de bekendmaking van de notulen van deze Vergadering, een maximum van twintig percent (20%) van het aantal van haar bestaande eigen aandelen na afloop van deze Algemene Vergadering te verkrijgen tegen een prijs per aandeel die niet meer dan tien percent (10%) lager mag zijn dan de laagste koers van de laatste twaalf (12) maanden die de verrichting voorafgaan en die niet meer dan tien percent (10%) hoger mag zijn dan de hoogste koers van de twintig (20) laatste noteringen die de verrichting voorafgaan, en de rechtstreekse dochtervennootschappen van de vennootschap opnieuw toestemming te verlenen om, in de zin en binnen de perken van artikel 7:221, 1ste lid van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen, tegen dezelfde voorwaarden de aandelen van de vennootschap te verkrijgen.

Totdat dit voorstel is goedgekeurd en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, blijft de bestaande toelating van toepassing. 

Advertentie

2.2. Dienvolgens, onder voorbehoud van goedkeuring van voorstel tot besluit 2.1., zou artikel 7 van de statuten als volgt gewijzigd worden:

“De vennootschap kan, zonder voorafgaande toestemming van de Algemene Vergadering, overeenkomstig de artikelen 7:215 en volgende van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen en de artikelen 8.2 en volgende van het koninklijk besluit tot uitvoering van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen, en binnen de grenzen die zij voorzien, een maximum van twintig percent (20%) van het aantal van haar bestaande eigen aandelen na afloop van de Buitengewone Algemene Vergadering van 2 mei 2025 verkrijgen tegen een prijs per aandeel die niet meer dan tien percent (10%) lager mag zijn dan de laagste koers van de laatste twaalf (12) maanden die de verrichting voorafgaan en die niet meer dan tien percent (10%) hoger mag zijn dan de hoogste koers van de twintig (20) laatste noteringen die de verrichting voorafgaan. Deze mogelijkheid geldt ook voor de verkrijging van aandelen van de vennootschap door één van haar rechtstreekse dochtervennootschappen in de zin en binnen de perken van artikel 7:221, 1ste lid van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen.

De voorafgaande toestemming geldt voor vijf jaar vanaf de dag van de bekendmaking in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van de notulen van de Buitengewone Algemene Vergadering van 2 mei 2025.

Overeenkomstig artikel 7:218, §1, 4° van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen is het de vennootschap toegestaan de verkregen aandelen te vervreemden in overeenstemming met voornoemd artikel, in ruil voor de aangeboden prijs, aan een of meer bepaalde personen andere dan leden van het personeel; in dit geval mogen de bestuurders die deze perso(o)n(en) of de met hen verbonden personen in feite vertegenwoordigen niet aan de stemming in de Raad van Bestuur deelnemen.”

3. Toegestaan kapitaal 

3.1. Mededeling van het bijzonder verslag, opgesteld door de Raad van Bestuur overeenkomstig artikel 7:199 2de lid van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen, waarin de bijzondere omstandigheden waarin van het toegestaan kapitaal gebruik kan worden gemaakt en de hierbij nagestreefde doeleinden worden uiteengezet.

Advertentie

3.2. Voorstel tot hernieuwing van de aan de Raad van Bestuur toegekende bevoegdheid om gedurende vijf (5) jaar, te rekenen vanaf de bekendmaking in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van de notulen van deze Buitengewone Algemene Vergadering, het kapitaal met een bedrag van vijfenzestig miljoen euro (65.000.000,00 euro) te verhogen.

Totdat dit voorstel is goedgekeurd en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, blijft de bestaande toelating van toepassing.

3.3. Dienvolgens, onder voorbehoud van goedkeuring van voorstel tot besluit 3.2., zou artikel 12 van de statuten als volgt gewijzigd worden:

“ 1. Het kapitaal mag verhoogd of verminderd worden bij beslissing van de Algemene Vergadering, genomen in de vorm en met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging.

2. Bovendien, is de Raad van Bestuur bevoegd het kapitaal in een of meerdere malen te verhogen ten belope van vijfenzestig miljoen euro (65.000.000,00 euro); deze bevoegdheid is geldig voor een periode van vijf jaar vanaf de bekendmaking van de notulen van de Buitengewone Algemene Vergadering van 2 mei 2025.

 Deze bevoegdheid is een of meerdere malen hernieuwbaar, voor een termijn van niet meer dan vijf jaar, door de Algemene Vergadering van aandeelhouders beslissend onder de door de wet vastgestelde voorwaarden.

Advertentie

 De kapitaalverhogingen waartoe krachtens onderhavige bevoegdheid wordt beslist, mogen verwezenlijkt worden door inbreng in geld, door inbreng in natura binnen de wettelijke grenzen, door omzetting van beschikbare of onbeschikbare reserves, of uitgiftepremies, met of zonder creatie van nieuwe aandelen, al dan niet bevoorrecht, met of zonder stemrecht, met of zonder inschrijvingsrecht.

Wanneer, in het kader van onderhavige bevoegdheid, de Raad van Bestuur beslist het kapitaal te verhogen door de uitgifte van nieuwe aandelen waarop in geld wordt ingeschreven, mag hij, in het belang van de vennootschap en mits naleving van de door de van kracht zijnde wettelijke bepalingen voorgeschreven voorwaarden, het voorkeurrecht van de aandeelhouders beperken of uitsluiten. De Raad van Bestuur kan eveneens het voorkeurrecht van de aandeelhouders beperken of uitsluiten in het voordeel van een of meerdere bepaalde personen die geen personeelsleden van de vennootschap of van haar dochtervennootschappen zijn. In dit geval mag/mogen de bestuurder(s) die de begunstigde(n) zijn van de uitsluiting van het voorkeurrecht of een aan de begunstigde verbonden persoon in de zin van artikel 7:193, §1, 6de lid van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen in feite vertegenwoordigen niet deelnemen aan de stemming.

De Raad van Bestuur heeft in ieder geval de mogelijkheid om onder de bedingen en voorwaarden die hij nuttig acht, alle overeenkomsten te sluiten die bestemd zijn de inschrijving op alle of een gedeelte van de nieuw uit te geven effecten te verzekeren.

Wanneer hij gebruik maakt van de bevoegdheid het kapitaal te verhogen, is de Raad van Bestuur bevoegd, met mogelijkheid van indeplaatsstelling, de statuten aan te passen om het bedrag van het kapitaal en, ingeval van uitgifte van nieuwe effecten, het aantal aandelen te wijzigen, de historiek van het kapitaal te vervolledigen evenals in een statutaire overgangsbepaling aan te duiden in welke mate hij gebruik gemaakt heeft van zijn bevoegdheid het kapitaal te verhogen.

 3. Wanneer een door de Raad van Bestuur besliste kapitaalverhoging een uitgiftepremie inhoudt, moet het bedrag van deze, na eventuele verrekening van kosten, toegewezen worden aan een onbeschikbare rekening die op dezelfde wijze als het kapitaal de waarborg van derden vormt en die enkel verminderd of opgeheven mag worden bij beslissing van de Algemene Vergadering beslissend overeenkomstig de aanwezigheids- en meerderheidsvereisten voor een kapitaalvermindering, onder voorbehoud van de omzetting in het kapitaal door de Raad van Bestuur zoals voorzien in punt 2.”

3.4. Voorstel tot hernieuwing van de aan de Raad van Bestuur toegekende bevoegdheid om gedurende vijf (5) jaar, te rekenen vanaf de bekendmaking in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van de notulen van deze Buitengewone Algemene Vergadering, over te gaan tot uitgifte van converteerbare of in aandelen terugbetaalbare obligaties, al dan niet achtergesteld, inschrijvingsrechten of andere financiële instrumenten, al dan niet gehecht aan obligaties of andere effecten, en die op termijn aanleiding kunnen geven tot kapitaalverhogingen ten belope van een maximumbedrag zodat het bedrag van de kapitaalverhogingen ten gevolge van de uitoefening van het recht van omzetting of van inschrijvingsrechten, al dan niet gehecht aan dergelijke effecten, de limiet van het resterende toegestane kapitaal van artikel 12 van de statuten niet overschrijdt.

Advertentie

Totdat dit voorstel is goedgekeurd en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, blijft de bestaande toelating van toepassing.

3.5. Dienvolgens, onder voorbehoud van goedkeuring van voorstel tot besluit 3.4., zou artikel 13 van de statuten als volgt gewijzigd worden:

“ 1. De vennootschap mag obligaties uitgeven; zij zijn op naam of in gedematerialiseerde vorm. Elke houder van gedematerialiseerde obligaties kan te allen tijde de omzetting van zijn effecten op naam aanvragen.

2. Wanneer het andere dan de hierna in punt 3 bedoelde obligaties betreft, mag de beslissing genomen worden door de Raad van Bestuur die het type en de rentevoet, de manier en het tijdstip van de aflossingen of terugbetalingen, de bijzondere waarborgen evenals alle overige uitgiftevoorwaarden bepaalt.

3. Wanneer het gaat om converteerbare of in aandelen terugbetaalbare obligaties, al dan niet achtergesteld, inschrijvingsrechten of andere financiële instrumenten, al dan niet gehecht aan obligaties of andere effecten die op termijn aanleiding kunnen geven tot kapitaalverhogingen, wordt de beslissing genomen hetzij door de Algemene Vergadering die beslist overeenkomstig de door de wet vastgestelde voorwaarden, hetzij door de Raad van Bestuur binnen de perken van het toegestane kapitaal.

In dat geval is de Raad van Bestuur bevoegd te beslissen tot de uitgifte van deze effecten, in een of meerdere malen, ten belope van een maximaal bedrag zodat het bedrag van de kapitaalverhogingen ten gevolge van de uitoefening van het recht van omzetting of van de inschrijvingsrechten, al dan niet gehecht aan dergelijke effecten, de limiet van het resterende toegestane kapitaal van artikel 12 van de statuten niet overschrijdt.

Deze bevoegdheid is geldig gedurende een periode van vijf jaar te rekenen vanaf de bekendmaking in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van de notulen van de Buitengewone Algemene Vergadering van 2 mei 2025.

Deze bevoegdheid is een of meerdere malen hernieuwbaar voor een termijn van niet meer dan vijf jaar door de Algemene Vergadering van aandeelhouders die beslist overeenkomstig de door de wet vastgestelde voorwaarden.

Wanneer de Raad van Bestuur voormelde effecten uitgeeft, is hij bevoegd om, in het belang van de vennootschap en mits naleving van de door de van kracht zijnde wettelijke bepalingen voorgeschreven voorwaarden, het voorkeurrecht van de aandeelhouders te beperken of uit te sluiten. De Raad van Bestuur kan eveneens het voorkeurrecht van de aandeelhouders beperken of uitsluiten in het voordeel van een of meerdere bepaalde personen die geen personeelsleden van de vennootschap zijn, wanneer het gaat om converteerbare of in aandelen terugbetaalbare obligaties. In dit geval mag/mogen de bestuurders die de begunstigde(n) van de uitsluiting van het voorkeurrecht of een aan de begunstigde verbonden persoon in de zin van artikel 7:193, §1, 6de lid van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen in feite vertegenwoordigen niet deelnemen aan de stemming.

Wanneer hij gebruik maakt van de mogelijkheid om converteerbare of in aandelen terugbetaalbare obligaties, inschrijvingsrechten of andere financiële instrumenten uit te geven, is de Raad van Bestuur bevoegd, met bevoegdheid van indeplaatsstelling, in een statutaire overgangsbepaling aan te duiden in welke mate de verwezenlijkte uitgiften van aard zijn het kapitaal en het aantal uitgegeven effecten te verhogen, en mag hij, in de mate van de omzetting of terugbetaling van deze obligaties of de uitoefening van inschrijvingsrechten of van rechten op andere waarden, in de statuten het bedrag van het geplaatste kapitaal en het aantal bestaande effecten aanpassen, en de historiek van het kapitaal vervolledigen.

 De uitgiftepremies, indien die er zijn, worden toegewezen aan de rekening "Uitgiftepremies" die, zoals het kapitaal, de waarborg voor derden vormt, en waarover slechts kan beschikt worden overeenkomstig de voor de kapitaalvermindering van kracht zijnde wettelijke bepalingen, behoudens bij omzetting van deze premies in de rekening "Kapitaal".

4.  Bevoegdheden

Voorstel om aan elke medewerker van Groep Brussel Lambert alle bevoegdheden, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling en, in voorkomend geval, onverminderd andere bevoegdheidsdelegaties, te verlenen, om (i) de statuten te coördineren ten einde er bovenstaande wijzigingen in op te nemen, de gecoördineerde versies van de statuten te ondertekenen en ter griffie van de Ondernemingsrechtbank van Brussel neer te leggen en (ii) alle andere formaliteiten te vervullen betreffende de neerlegging of de bekendmaking van het bovenstaande besluit. 

Om te kunnen worden aangenomen, vereisen de voorstellen onder punten 1. tot 3. van de agenda van deze Vergadering een quorum van de helft van het kapitaal en een meerderheid van drie vierde van de op de Vergadering uitgebrachte stemmen. Het voorstel in punt 4. vereist geen quorum en vereist de gewone meerderheid van de op de Vergadering uitgebrachte stemmen.

AGENDA VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING

1. Jaarverslag van de Raad van Bestuur en verslagen van de Commissaris over het boekjaar 2024

2. Financiële overzichten op 31 december 2024

2.1. Voorstelling van de geconsolideerde jaarrekening op 31 december 2024.

2.2. Goedkeuring van de jaarrekening op 31 december 2024.

3. Kwijting aan de Bestuurders

Voorstel tot verlening van kwijting aan de Bestuurders voor de uitoefening van hun mandaat tijdens het boekjaar afgesloten op 31 december 2024.

4. Kwijting aan de Commissaris

Voorstel tot verlening van kwijting aan de Commissaris voor de uitoefening van zijn mandaat tijdens het boekjaar afgesloten op 31 december 2024.

5. Benoeming van Bestuurders

5.1. Voorstel tot benoeming van Johannes Huth als Bestuurder voor een termijn van vier jaar.

5.2. Voorstel tot herverkiezing als Bestuurder voor een termijn van vier jaar van Claude Généreux, van wie het mandaat na afloop van deze Algemene Vergadering verstrijkt.

5.3 Voorstel tot herverkiezing als Bestuurder voor een termijn van vier jaar van Alexandra Soto, van wie het mandaat na afloop van deze Algemene Vergadering verstrijkt.

5.4. Voorstel tot herverkiezing als Bestuurder voor een termijn van vier jaar van Agnès Touraine, van wie het mandaat na afloop van deze Algemene Vergadering verstrijkt en tot vaststelling van de onafhankelijkheid van Agnès Touraine, die voldoet aan de criteria vermeld in artikel 7:87, §1 van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen en in het Corporate Governance Charter van GBL. De Raad van Bestuur bevestigt uitdrukkelijk dat hij geen aanwijzingen heeft van enige factor die twijfel zou kunnen doen rijzen over de onafhankelijkheid bedoeld in artikel 7:87, §1 van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen.

5.5. Voorstel tot herverkiezing als Bestuurder voor een termijn van vier jaar van Jacques Veyrat, van wie het mandaat na afloop van deze Algemene Vergadering verstrijkt en tot vaststelling van de onafhankelijkheid van Jacques Veyrat, die voldoet aan de criteria vermeld in artikel 7:87, §1 van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen en in het Corporate Governance Charter van GBL. De Raad van Bestuur bevestigt uitdrukkelijk dat hij geen aanwijzingen heeft van enige factor die twijfel zou kunnen doen rijzen over de onafhankelijkheid bedoeld in artikel 7:87, §1 van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen. 

6. Assurance van duurzaamheidsrapportering

6.1. Overeenkomstig de aanbeveling van het Auditcomité en op voorstel van de Raad van Bestuur, bevestiging van de benoeming van PwC Bedrijfsrevisoren-Reviseurs d'Entreprises, met zetel te 1831 Diegem, Culliganlaan 5, Commissaris van GBL, voor de beperkte assurance-opdracht voor duurzaamheidsrapportering in het kader van de wet van 2 december 2024 die de CSRD Richtlijn omzet en van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen. Deze benoeming geldt voor een periode van één jaar en betreft het boekjaar 2024. De vergoeding voor deze opdracht bedraagt 126.150 euro (vermeerderd met BTW, diverse onkosten en IBR-bijdrage). Overeenkomstig artikel 3:60, §2 van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen wordt gespecificeerd dat PwC Bedrijfsrevisoren-Reviseurs d'Entreprises Alexis Van Bavel SRL (B00810), bedrijfsrevisor, heeft aangesteld als zijn vertegenwoordiger om de opdracht uit te voeren, met Alexis Van Bavel, eveneens bedrijfsrevisor, als zijn vaste vertegenwoordiger.

6.2. Overeenkomstig de aanbeveling van het Auditcomité en op voorstel van de Raad van Bestuur, wordt voorgesteld om PwC Bedrijfsrevisoren-Reviseurs d'Entreprises, met zetel te 1831 Diegem, Culliganlaan 5, Commissaris van GBL, te benoemen voor de beperkte assurance-opdracht voor duurzaamheidsrapportering in het kader van de wet van 2 december 2024 die de CSRD Richtlijn omzet en van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen. Dit voorstel geldt voor een periode van twee jaar en betreft de boekjaren 2025 en 2026. De vergoeding voor deze opdracht zal 92.000 euro per jaar bedragen (vermeerderd met BTW, diverse onkosten, IBR-bijdrage en indexatie). Overeenkomstig artikel 3:60, §2 van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen wordt gespecificeerd dat PwC Bedrijfsrevisoren-Reviseurs d'Entreprises Alexis Van Bavel SRL (B00810), bedrijfsrevisor, zal aanstellen als zijn vertegenwoordiger om de opdracht uit te voeren, met Alexis Van Bavel, eveneens bedrijfsrevisor, als zijn vaste vertegenwoordiger.

7. Remuneratieverslag

Voorstel tot goedkeuring van het remuneratieverslag van de Raad van Bestuur voor het boekjaar 2024.

8. Remuneratiebeleid

Voorstel tot goedkeuring van het remuneratiebeleid van toepassing vanaf het boekjaar 2025.

9. Winstdelingsplan op lange termijn

9.1. Verslag van de Raad van Bestuur opgesteld overeenkomstig artikel 7:227 van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen, betreffende de zekerheid waarnaar verwezen wordt in de volgende voorgestelde resolutie.

9.2. Overeenkomstig artikel 7:227 van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen, voor zover nodig, voorstel tot goedkeuring van de toekenning door GBL van een zekerheid voor het krediet dat aan één dochteronderneming van GBL is toegekend, waardoor deze in het kader van de jaarlijkse winstdelingsplan op lange termijn van de groep GBL-aandelen kan verwerven.

10. Varia

Om te kunnen worden aangenomen, vereisen de voorstellen op de agenda van deze Vergadering geen quorum en de gewone meerderheid van de op de Vergadering uitgebrachte stemmen, behalve voor het voorstel onder punt 9.2. dat een quorum van de helft van het kapitaal en een meerderheid van drie vierde van de op de Vergadering uitgebrachte stemmen vereist.

*  *  *

Toelatingsformaliteiten

Om op de Vergaderingen deel te nemen en er te stemmen, worden de aandeelhouders verzocht artikel 7:134 van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen en artikel 28 van de statuten na te leven:

De eigenaars van gedematerialiseerde aandelen moeten:

  • een attest laten opstellen door een erkende rekeninghouder of een vereffeningsinstelling met:

- vaststelling van de boekhoudkundige registratie van de aandelen op naam van de aandeelhouder in de rekeningen van de erkende rekeninghouder of de vereffeningsinstelling op 18 april 2025 om middernacht, Belgische tijd (de "Registratiedatum"); en

- vermelding van hun voornemen om aan de Vergaderingen deel te nemen, alsook van het aantal aandelen dat op de Registratiedatum op hun naam is ingeschreven en waarvoor zij aan de stemming wensen deel te nemen; en

  • dit attest uiterlijk op 26 april 2025 om 16 uur Belgische tijd per post te doen toekomen op de zetel van de vennootschap (Marnixlaan 24 te 1000 Brussel, ter attentie van Priscilla Maters, Secretaris-Generaal) of in het loket van een ING-kantoor in België. Dit attest kan ook per e-mail (ag-av@gbl.com) worden verzonden.

De eigenaars van aandelen op naam moeten: 

  • op 18 april 2025 om middernacht Belgische tijd (de Registratiedatum) ingeschreven zijn in het register van de aandelen op naam; en 
  • uiterlijk op 26 april 2025 om 16 uur Belgische tijd hun voornemen kenbaar maken om deel te nemen aan de Vergaderingen, alsook het aantal aandelen waarvoor zij aan de stemming wensen deel te nemen door een ondertekende schriftelijke brief, een ingevulde en ondertekende volmacht of een ingevuld en ondertekend formulier om te stemmen op afstand per post te versturen naar de zetel van de vennootschap (Marnixlaan 24 te 1000 Brussel, ter attentie van Priscilla Maters, Secretaris-Generaal). Deze documenten kunnen ook per e-mail (ag-av@gbl.com) worden verzonden.

Alleen de personen die op de Registratiedatum aandeelhouders van de vennootschap zijn, en die voornoemde formaliteiten hebben vervuld, zijn gemachtigd om deel te nemen aan de Vergaderingen. 

Uitzending op Internet

De vennootschap zal een uitzending van de Vergaderingen op Internet in videoformaat (Webcast) organiseren. Er wordt vermeld dat het niet mogelijk zal zijn om tijdens de Webcast vragen te stellen. Details over hoe toegang kan worden verkregen tot de uitzending van de Vergaderingen zijn beschikbaar op de website van de vennootschap (https://www.gbl.com) (rubriek "Investeerders" en vervolgens "Algemene Vergadering").

Nieuwe onderwerpen of voorstellen tot besluit

Overeenkomstig artikel 7:130 van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen en artikel 30 van de statuten kunnen één of meer aandeelhouders die samen minstens 3% van het kapitaal bezitten, verzoeken om te behandelen onderwerpen op de agenda van de Vergaderingen te plaatsen, alsook voorstellen tot besluit indienen met betrekking tot op de agenda opgenomen of daarin op te nemen te behandelen onderwerpen.

Het verzoek moet (i) vergezeld gaan van de tekst van de te behandelen onderwerpen en de bijhorende voorstellen tot besluit, of van de tekst van de op de agenda op te nemen voorstellen tot besluit; (ii) het bezit van het voornoemde deel in het kapitaal op de datum van het verzoek bewijzen; en (iii) melding maken van het post- of e-mailadres waarnaar de vennootschap de ontvangstbevestiging van dit verzoek zal sturen binnen de 48 uur vanaf deze ontvangst. Het verzoek wordt uiterlijk op 10 april 2025 per post verzonden naar de zetel van de vennootschap (Marnixlaan 24 te 1000 Brussel, ter attentie van Paul Desmarais, jr., Voorzitter van de Raad van Bestuur). Het verzoek kan ook per e-mail (ag-av@gbl.com) worden verzonden. 

De agenda, aangevuld op basis van de geldig geformuleerde verzoeken, wordt ten laatste op 17 april 2025 bekendgemaakt. 

Vragen

Overeenkomstig artikel 7:139 van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen, kunnen de aandeelhouders die voldaan hebben aan de hierboven vermelde formaliteiten inzake de toelating tot de Vergaderingen, vanaf de publicatie van onderhavige bijeenroeping, ook schriftelijk vragen stellen betreffende de op de agenda opgenomen onderwerpen aan de Bestuurders en/of de Commissaris.

Die vragen moeten per brief gestuurd worden naar de zetel van de vennootschap (Marnixlaan 24 te 1000 Brussel, ter attentie van Paul Desmarais, jr., Voorzitter van de Raad van Bestuur), of per e‑mail (ag-av@gbl.com) verzonden en moeten uiterlijk op 26 april 2025 op de zetel van de vennootschap aankomen.

Stemming bij volmacht

Overeenkomstig de artikelen 7:142 en volgende van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen en artikel 28 van de statuten, kunnen de aandeelhouders zich op de Vergaderingen laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde. De volmacht wordt door de aandeelhouder ondertekend, hetzij in handgeschreven vorm, hetzij door middel van een elektronische handtekening. De aandeelhouders moeten hun volmacht uiterlijk op 26 april 2025 per post doen toekomen op de zetel van de vennootschap (Marnixlaan 24 te 1000 Brussel, ter attentie van Priscilla Maters, Secretaris-Generaal) of per e-mail (ag-av@gbl.com). 

De aandeelhouders die zich willen laten vertegenwoordigen, moeten de hierboven beschreven toelatingsformaliteiten naleven.

Het volmachtsformulier is beschikbaar op de website van de vennootschap (https://www.gbl.com) (rubriek "Investeerders" en vervolgens "Algemene Vergadering").

Stemming op afstand per brief

Overeenkomstig artikel 7:146 van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen en artikel 29 van de statuten kunnen de aandeelhouders voorafgaand aan de Vergaderingen op afstand stemmen per brief. Zulke stemming op afstand per brief dient te worden uitgebracht met het formulier dat ter beschikking werd gesteld door de vennootschap.

Het formulier om te stemmen op afstand per brief moet door de aandeelhouder ondertekend worden, handgeschreven of met een elektronische handtekening in de zin van bovenvermeld artikel 7:146. De aandeelhouders moeten hun formulier om te stemmen op afstand per brief uiterlijk op 26 april 2025 per post doen toekomen op de zetel van de vennootschap (Marnixlaan 24 te 1000 Brussel, ter attentie van Priscilla Maters, Secretaris-Generaal) of per e‑mail (ag‑av@gbl.com). 

De aandeelhouders die willen stemmen op afstand per brief, moeten de hierboven beschreven toelatingsformaliteiten naleven.

Het formulier om te stemmen op afstand per brief is beschikbaar op de website van de vennootschap (https://www.gbl.com) (rubriek "Investeerders" en vervolgens "Algemene Vergadering").

Terbeschikkingstelling van de documenten

De documenten betreffende de Vergaderingen zijn, overeenkomstig artikel 7:129, §2 van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen, vanaf de publicatie van deze bijeenroeping, ter beschikking van de aandeelhouders op de zetel van de vennootschap (Marnixlaan 24 te 1000 Brussel), op werkdagen en tijdens de normale kantooruren, en op de website van de vennootschap (https://www.gbl.com) (rubriek "Investeerders" en vervolgens "Algemene Vergadering").

*  *  *

De aandeelhouders die per e-mail contact opnemen met de vennootschap, zullen een automatische ontvangstbevestiging krijgen. Mocht dit niet het geval zijn, worden de aandeelhouders verzocht contact op te nemen met de vennootschap op het nummer
+ 32 2 289 17 17.

De aandeelhouders worden verzocht zich, zo mogelijk, een uur vóór de opening van elke Vergadering aan te melden, teneinde het opstellen van de aanwezigheidslijst te vergemakkelijken.

Gratis parking is voorzien voor de aandeelhouders in de parking Zavel-Poelaert, Poelaertplein te 1000 Brussel. De aandeelhouders kunnen na de Vergaderingen hun ticket omruilen voor een uitgangsbewijs.

*  *  *

Ten slotte delen wij u mee dat GBL informatie over u in uw hoedanigheid van aandeelhouder verwerkt die persoonsgegevens vormen. Het Algemeen Privacybeleid van GBL is beschikbaar op haar website (https://www.gbl.com/nl/algemeen-privacybeleid).

De Raad van Bestuur