Vzw Heart For Horeca wil startende horecazaken financieel bijstaan door een deel van hun huurkost te betalen. ‘Chefs zijn topartiesten en horeca-ondernemers harde werkers’, zegt initiatiefnemer Kristof D'Hondt. ‘Ze verdienen een steuntje in de rug.’
Bij Heart for Horeca weten ze als geen ander dat de horeca-ondernemers hulp nodig hebben. Initiatiefnemer Kristof D'Hondt: ‘Ik heb deze stichting opgericht om horecazaken te helpen. Met steun van de burgers zullen wij ons doel bereiken: zorgen voor een transformatie in deze moeilijke tijden.’
Bourgondiërs
‘Wij vragen burgers het bedrag dat zij normaal dagelijks, wekelijks of maandelijks uitgeven aan de horeca door te storten naar Heart for Horeca’
‘Belgen leven als Bourgondiërs’, gaat D'Hondt verder. ‘Voor ons zijn chefs topartiesten en horeca-ondernemers harde werkers. Daarom vragen wij om het bedrag dat burgers dagelijks, wekelijks of maandelijks uitgeven aan de horeca, door te storten naar Heart for Horeca. Zo zullen wij cafés, restaurants, hotels enz. helpen om er terug bovenop te komen. Zodra er voldoende fondsen worden gestort, kunnen wij bepalen welk bedrag er naar de horeca-ondernemer in nood kan gaan. Die informatie wordt dagelijks op de site weergegeven.’
Helft maandhuur
Meer info op: https://heartforhoreca.be/
De vzw beoogt een éénmalige tussenkomst van 50 procent in de huur die de betrokken onderneming maandelijks moet betalen en dit met een maximumbedrag van 5.000 euro per aanvrager. Tot en met 30 april 2020 zal de vzw via haar ambassadeurs geld inzamelen en steunaanvragen ontvangen. ‘De overheid doet reeds enorme inspanningen om bedrijven een hart onder de riem te steken, maar dit zal voor velen niet genoeg zijn. Daarom willen wij juist de startende organisaties die hieraan gevoelig zijn, de mogelijkheid geven om verder hun passie uit te oefenen.’
Op deze hub zet Mediafin, de uitgever van De Tijd, initiatieven van ondernemers om andere ondernemers te helpen in de kijker. De teksten en foto’s worden ingediend door de initiatiefnemers zelf en worden gepubliceerd buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van De Tijd. Uw hulp aan andere ondernemingen ook op deze hub? Stel uw project voor op tijd.be/standup