Het Amerikaanse Eli Lilly heeft van de FDA groen licht gekregen om zijn obesitasmedicijn Zepbound ook in te zetten als middel tegen slaapapneu. Het Belgische techbedrijf Nyxoah krijgt er dus een stevige concurrent bij.
Drie CEO's van bank- en verzekeringsinstellingen vragen premier De Croo, Brussels minister-president Vervoort, twee federale ministers en twee Brusselse burgemeesters om dringend de onveiligheid rond hun hoofdkantoren in Brussel aan te pakken.
In veertig jaar tijd bouwde de boerenzoon Paul Gheysens zijn familiebedrijf Ghelamco uit tot een van de belangrijkste en bekendste vastgoedontwikkelaars van België. Net nu zijn imperium in woelig water zit, staat hij voor een dubbele generatiewissel. Portret van een brutale visionair met een neus voor opportuniteiten.
Stoffenbedrijf en hofleverancier LF Trading uit Koekelare gooide het roer drastisch om. Zaakvoerster Michèle Lievens ging door zonder personeel en dat leidde opvallend genoeg tot sterke groei. 'This is a onewomanshow. Ik ben soms bang, ja.'
De Franse Belg Paul-François Vranken gaf deze week het operationele roer over zijn champagnehuis door aan zijn echtgenote Nathalie. Zorgt zij voor een comeback van het met schulden overladen wijnimperium?
Zijn vakmanschap is gewild door tal van voedingsbedrijven in de Benelux en Frankrijk. Toch sluit Roger Bonte (83) ondanks een gepassioneerde vierde generatie zijn bijna 100 jaar oude Leuvense riffelbedrijf, dat groeven in metalen rollen trekt. ‘De voorbije jaren volgde de ene tegenslag op de andere. Dan komt het besef: het is misschien genoeg geweest.’
Volkswagen heeft met de Duitse vakbonden een zwaarbevochten akkoord gesloten over een loodzware sanering die 35.000 jobs kost, weliswaar zonder gedwongen ontslagen. De autoproductie verdwijnt uit de fabrieken van Dresden en Hannover.
De Europese Centrale Bank legt BNP Paribas Fortis een boete van 10,4 miljoen euro op omdat de bank jarenlang bewust verkeerde cijfers over haar risicoprofiel rapporteerde.
Grote stroomverbruikers, die vanaf 30 juni 2025 verplicht zijn om eigen stroom op te wekken, kunnen uitstel krijgen als ze door onvoorziene omstandigheden de deadline niet halen.
In april 2024 legde Unrun, het sportlabel van Élodie Ouédraogo en Olivia Borlée, de boeken neer. De olympisch kampioene, tv-persoonlijkheid en ondernemer, kijkt terug op een bewogen jaar. ‘Ik ben op mijn bek gegaan, maar ook terug rechtgekrabbeld.’
De bellende Belg kan zich verheugen: de komst van Digi in de telecomsector weegt op de tarieven. Digi mogelijk maken is een van de vele voorbeelden van Belgische overheidsmaatregelen die consumenten ten goede komen. Maar de slinger lijkt wat te ver doorgeslagen.
De investeerder Maxus heeft bij een selecte groep van 25 ondernemers 350 miljoen euro opgehaald. Dat geld zal naar kleine en middelgrote investeringsfondsen, co-investeringen met die fondsen en zogenaamde secundaire deals gaan.
De koers van Ozempic-maker Novo Nordisk krijgt een klap van ruim 27 procent omdat CagriSema, een kandidaat-behandeling voor obesitas, slechter scoort dan verhoopt.
Het Deense Zealand Pharma, een uitdager in de obesitasmarkt, moet van de Amerikaanse waakhond extra onderzoek doen met zijn kandidaat-behandeling voor een darmstoornis. Het aandeel van het biotechbedrijf krijgt een tik van 10 procent.
De spoorvakbonden hebben een stakingsaanzegging ingediend, zodat hun leden op 13 januari kunnen deelnemen aan een actiedag over de pensioenen. Daardoor zullen minder treinen rijden.
Met oudgediende Sylvie Huret is de Brusselse private bank toe aan haar derde CEO in bijna vier jaar. Huidig voorzitter Gilles Samyn zet volgend jaar ook een punt achter zijn mandaat.
Het Brusselse techbedrijf Afriwise, dat zich met artificiële intelligentie toelegt op Afrikaanse juridische informatie, haalt vers geld op. Daarbij komt een van de bekendste Luxemburgse ondernemers aan boord.
De overname van het nooddruftige Air Belgium zou eind maart afgerond moeten zijn. Daarna volgt een naamswijziging. Tot die tijd vallen er geen ontslagen en blijven mensen waarvoor geen werk meer is in economische werkloosheid.
De grote Vlaamse uitgevers DPG Media, Mediahuis en Roularta hebben een akkoord bereikt met Google over een licentie voor hun nieuwsartikels, die via de zoekmachine toegankelijk zijn.