'Ik was al veertig toen ik me door de kwaliteiten van wijn liet overtuigen'

De favoriete wijn van Geert De Paepe, projectontwikkelaar en horecaondernemer.

‘Ik was al veertig toen twee vrienden me moesten overtuigen van de kwaliteiten van wijn. Mijn ouders waren eerder bierdrinkers. Maar uiteindelijk zijn mijn vrienden in hun opdracht geslaagd. Al ben ik nog altijd niet zo’n fan van witte wijn. Ook champagne blijft voor mij verbonden met speciale, feestelijke aangelegenheden.’

‘Ik ben een hobbykok en had mijn vrouw beloofd me nooit in de restaurantwereld te begeven. Maar ik kon het niet laten. Na hotel 1898 The Post en cocktailbar The Cobbler in Gent opende ik onlangs restaurant Taxi’s, in een oude taxigarage, eveneens in Gent. Daar serveren we onder meer de Ayala Brut Nature. Ik hou wel van de strakke stijl van die wijn. Al bemoei ik me niet met de wijnkaart, dat is het terrein van chef Gilles Bogaert en zijn equipe.’

Advertentie
Advertentie

‘Ik ben niet de man van de grote wijnen en voel me evenmin een bewaarder van wijnen, omdat ik val voor drinkklare wijnen. Mijn favoriete druif is de pinot noir. Die zoek ik vooral in Bourgogne, Duitsland en Oostenrijk. Californië is niet zo mijn ding. Een fijne pinotage uit Zuid-Afrika kan me dan weer wel verleiden.’

Coup de coeur

Advertentie
©rv

‘Mijn coup de coeur is de eenvoudige Spätburgunder van Claus Schneider uit Baden, Duitsland. De nieuwe generatie maakt kleine oplages en werkt biologisch. De wijnen gaan in de richting van natuurwijnen. Wat me pleziert, is dat ze op jonge leeftijd al mooi complex zijn.’

Het Weingut Claus Schneider ligt in Baden. Het microklimaat is er aan de warme kant, wat de rijping van de druiven gunstig beïnvloedt. Sinds 2015 neemt zoon Johannes het wijnmaken op zich, terwijl zijn broer Christoph de verkoop regelt. Beiden willen bewust de biorichting uit.

De Spätburgunder 2016 van Claus Schneider kost 15 euro en is verkrijgbaar bij Vitis Vin, tel. 09/220.08.17

Advertentie