Hun liefde voor de stiel zit in het DNA, de geheime receptuur wordt van generatie op generatie doorgegeven. Deze zaken zijn stukjes erfgoed om te koesteren.
The 100 Food special | 2023
Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.
Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.
De viskwekerij van Mathonet bestaat al sinds 1935 en ligt aan de samenvloeiing van de Amblève en de Rechterbach, aan de voet van de Hoge Venen, een van de mooiste natuurgebieden van België.
Olivier Mathonet, een ambachtelijke viskweker van de derde generatie, bezorgt je hier regenboog- en zalmforel met biogarantie. Hier wordt verse en gerookte vis verkocht, maar hét topproduct voor een geslaagd aperitief is de overheerlijke mousse van gerookte zalmforel.
Mathonet
Mathonet
| Verkoop ter plaatse, maar ook op veel andere plekken.