Deze hemelbestormers brengen ons de nieuwste producten en duurzame alternatieven en verrassen ons met ongekende smaken.
The 100 Food special | 2023
Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.
Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.
Landbouwingenieur Isabelle Coupienne lanceerde Graines de Curieux in 2015 om de biologische landbouw te ondersteunen en een eerlijke aankoopprijs te garanderen aan de ongeveer veertig boeren met wie ze samenwerkt in Wallonië en Vlaanderen.
Wat haar onderneming echt uniek maakt, zijn de nieuwe Belgische producten die ze op de markt heeft gebracht, zoals quinoa en verschillende soorten linzen, maar bijvoorbeeld ook biologisch meel van oergranen.
Tot de klanten behoren topkoks zoals Christophe Pauly van Coq aux Champs* in Soheit-Tinlot en Nicolas Decloedt van Humus x Hortense* in Brussel.