Hun liefde voor de stiel zit in het DNA, de geheime receptuur wordt van generatie op generatie doorgegeven. Deze zaken zijn stukjes erfgoed om te koesteren.
The 100 Food special | 2023
Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.
Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.
Al ruim honderd jaar wijdt de familie Borremans zich aan de ‘Anguilla anguilla’, oftewel: palingen. Nadat hun stocks meer dan zestig jaar in het Donkmeer van Berlare lagen, verhuisden Hans en Wim Borremans in 2021 naar Puurs-Sint-Amands met ecologisch verantwoorde aquacultuur.
Borremans verhandelt zowel paling die in de natuur gevangen werd als ‘gekweekte’ paling. Hoewel, paling kun je niet echt kweken: het gaat dan om in het wild gevangen glasaaltjes die in Borremans’ bassins volwassen worden. Proef zeker de huisgemaakte ‘paling in het groen’, bereid volgens een oeroud recept, met verse, wild gevangen paling.
Borremans
Borremans
| Er is een viswinkel ter plaatse, maar ook een uitgebreide webshop met thuislevering, via speciaal gekoeld transport.