Minder, maar beter. Dat is tegenwoordig voor zowel carnivoren als pescotariërs het motto. Als het over vlees, vis en zeevruchten gaat, is alleen het allerbeste goed genoeg.
Christophe Hens heeft de naam van zijn viswinkel in de Pulhofwijk van Berchem goed gekozen. Zijn zaak is klein, maar de vis is kraakvers. Naast die dagelijkse aanvoer van, onder meer, zeetong, kabeljauw, zeebaars en zalm zorgt de voormalige kok ook voor hoogstaande bereidingen. Zo is hij terecht bekend om zijn garnaalkroketten en een bereiding van gemarineerde haring waarin hij jenever verwerkt.
Sinds kort waagt Hens zich ook aan de Thaise keuken. Zijn partner – afkomstig uit Thailand – helpt hem zijn meeneemgerechten authentiek te houden, al past de kokende vishandelaar het pikantheidsgehalte gelukkig wel aan aan de Belgische normen. Hopelijk wordt zijn kipsalade laab kai met gefrituurde limoenblaadjes een signatuurgerecht. Ook voor de curry-pindasaus zou je zo terugkomen.