© Shutterstock

Koersende koekoek | La poule qui roule, Havelange

Minder, maar beter. Dat is tegenwoordig voor zowel carnivoren als pescotariërs het motto. Als het over vlees, vis en zeevruchten gaat, is alleen het allerbeste goed genoeg.

Als je ze rond hun acht mobiele kippenhokken ziet dartelen, is het duidelijk dat de Mechelse koekoeken van Julian Kinard genieten van hun vrijheid. De kippen hebben van ‘s ochtends tot ‘s avonds toegang tot een grasrijk en voedzaam terrein van 1,5 hectare waarop ze vrij kunnen rondlopen. Door op een dergelijke, flexibele manier aan landbouw te doen, lopen de ecosystemen geen gevaar.

De 27-jarige landbouwkundige volgde een opleiding in Saint-Quentin in Ciney, richtte zijn biologische bedrijf in 2018 op en koos voor de Mechelse koekoek vanwege zijn malse, sappige vlees. ‘Een kip voor fijnproevers’, zegt hij trots.

Advertentie
Advertentie

Zijn uitzonderlijke gevogelte, dat in 85 tot 100 dagen wordt grootgebracht, heeft Michel Borsy van Les Eleveurs in Halle en het restaurant Ivresse in Brussel al weten te overtuigen.

www.lapoulequiroule.bio   
Je kunt gevogelte bestellen en afhalen, of kijk naar de lijst met verkooppunten op de website.

La poule qui roule

Froidefontaine 1, 5370 Havelange, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer