Al eeuwen is brood de oerbasis van ons voedsel. We hadden honderden topbakkers kunnen noemen, maar dit zijn de plekken waar wij dit weekend gaan aanschuiven.
The 100 Food special | 2023
Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.
Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.
Vanuit heel Genk en omstreken komen klanten hier in de herfst- en wintermaanden aanschuiven voor de bijzondere speculaas, gecreëerd door Lode Snijkers, die hier dertig jaar geleden zijn bakkerij uit de grond stampte. Ook het brood, de koffiekoeken en het gebak zijn overheerlijk, maar onze favoriet zijn de ‘peper en zout’-pistolets, met een krokant pittig korstje van… peper en zout.
Na het overlijden van Snijkers enkele jaren geleden, zetten zijn zoon Martijn en neefje Willem het werk voort.