In welke restaurants eet tweesterrenchef Filip Claeys van restaurant De Jonkman? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Tanuki in Brugge
The 100 Food | 2022
Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.
‘Tanuki is al zo’n dertig jaar een vaste waarde in Brugge. Het is een van de favorieten van onze kinderen. Chef Ivan Verhelle heeft zich gespecialiseerd in de Japanse keuken. Je kunt hier sushi en sashimi eten, maar ook vis, vlees of tofoe op de teppanyaki gebakken. Als je voor een menu kiest, wandel je door de Japanse keuken. En daarbij passeren ook een paar klassiekers, zoals gegrilde paling met sojasaus. We hebben hier ook al takeaway gedaan en ook die was altijd correct, met producten van supergoeie kwaliteit.’
Filip Claeys
Zijn grootvader was een visser, zijn vader een chef. Dus lijkt het logisch dat Filip Claeys in zijn eigen restaurant uitgegroeid is tot een van de beste viskoks van België. Hij toont graag waartoe minder bekende vissen uit de Noordzee gastronomisch in staat zijn: van zwemkrab maakt hij een bisque, van steenbolk een brandade met bruine boter.