In welke restaurants eet sterrenchef Olly Ceulenaere van restaurant Publiek? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Rizoom in Gent
The 100 Food | 2022
Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.
‘Dit is een zaak van een koppel goede vrienden, met chef Yves Kerckhoffs in de keuken en in de zaal Lore Horré, die lang bij ons in Publiek heeft gewerkt. Ik zou hier graag vaker komen, maar we hebben dezelfde openingsdagen. Dus alleen tijdens vakanties kan ik hier komen tafelen. Het is een superlekkere, Aziatisch geïnspireerde keuken, en Yves is een inventieve chef die zich helemaal heeft verdiept in technieken als fermentatie.’
Olly Ceulenaere
Te midden van sterrenchefs met een voorliefde voor kaviaar en champagne is Olly Ceulenaere een verfrissende verschijning: geef hem maar een pintje en wat gehakt. En ook in zijn gastro-bistro Publiek in Gent is smakelijke eenvoud troef: de chef weet smaakbommen te maken van buikspek en spitskool, forel en knolselder.