© Stefaan Temmerman

Martino | Gent

In welke restaurants eet sterrenchef Olly Ceulenaere van restaurant Publiek? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Martino in Gent

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Puur uit beleefdheid nemen ze hier nog mijn bestelling op, maar ik eet altijd hetzelfde: een ‘cheese-egg’: een hamburger met een spiegelei op, frieten, tomatensaus en een extra potje mayonaise, alstublieft. Daar kan geen driesterrenzaak tegenop. Dit is waar ik me thuis voel, en als ik hier buitenstap, kijk ik al uit naar mijn volgende bezoek.’

Advertentie
Advertentie

‘De zaak staat over te nemen, maar zonder Pascaline in de zaal en Didier in de keuken zal het toch niet meer hetzelfde zijn. Ik vrees dat dit soort authentieke zaken stilaan zal uitsterven, dus we zullen ze moeten koesteren zolang het kan.’

Olly Ceulenaere

Te midden van sterrenchefs met een voorliefde voor kaviaar en champagne is Olly Ceulenaere een verfrissende verschijning: geef hem maar een pintje en wat gehakt. En ook in zijn gastro-bistro Publiek in Gent is smakelijke eenvoud troef: de chef weet smaakbommen te maken van buikspek en spitskool, forel en knolselder.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer