The 100 Food In welke restaurants eet tweesterrenchef Stéphane Buyens van Hostellerie Le Fox? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Cousteau in Ichtegem.
The 100 Food | 2022
Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.
‘Jong talent ontdekken is altijd plezant. Guy Dresen en Julie Sneyaert komen van Mondieu in Koksijde, een uitstekend adres in de streek. Een bestaand restaurant op de baan tussen Oostende en Torhout hebben ze omgevormd tot een aangename plek waar chef Guy heel smakelijk kookt, met toffe hedendaagse toetsen. Ik kom hier graag lunchen. De prijzen zijn redelijk, waardoor de prijs-kwaliteitverhouding top is.’
Stéphane Buyens
Al 35 jaar staat er minstens één ster achter zijn naam – sinds 2005 twee – en dat maakt van Stéphane Buyens een zeldzame topchef die alle hypes overleefd heeft. Je proeft dat deze kok uit De Panne uit een roemrijke horecafamilie stamt. Zijn Hostellerie Le Fox omvat ook een boetiekhotel.