Voor wie op vakantie iets meer zoekt dan een bord eten. Van culinaire pioniers tot sterrenchefs met een missie: dit zijn de smaakmakers die je niet wil missen.
The 100 Travel 2025
Sabato heeft de 100 beste nieuwe adressen om te overnachten voor u verzameld. Omdat over smaken en kleuren niet te twisten valt en budgetten verschillen, zullen zowel architectuurfanaten als surfliefhebbers en fijnproevers hier hun gading vinden. Van boomhutten in een tropisch woud in Singapore tot een hideaway aan de Rode Zee. Goeie reis!
Sir Richard Branson kocht dit idyllische stukje Mallorca al in de jaren 90, maar wachtte tot een dik jaar geleden om het hotel te openen dat nu deel uitmaakt van de Virgin Limited Edition-groep. De droom van Branson had ook een belangrijk culinair luik, want de twee restaurants van het hotel maken bijna uitsluitend gebruik van groenten, citrusvruchten, olijven en noten uit de eigen tuin. Er werden zelfs bijenkasten geïnstalleerd, zodat ook de honing op je ontbijtgranen lokaal geoogst kan worden.
De volgende stap in diezelfde filosofie: een wijngaard die Branson liet aanleggen, en waarvan hij hoopt in 2026 de eerste fles wijn te kunnen serveren. Tot dan is het een andere lokale wijn die de glazen siert bij Sa Tafona, de tapasbar die werd ondergebracht in de voormalige olijvenperserij van het domein.
Sa Terrassa is het andere restaurant, dat vooral hoge toppen scheert op Instagram, met dank aan het adembenemende uitzicht over het zwembad, de schattige parasols en de Middellandse Zee.
| Vanaf 600 euro voor een tweepersoonskamer
| virginlimitededition.com/son-bunyola