Op 1 maart opende het nieuwe boetiekhotel De Durgerdam in Amsterdam de deuren. Je overnacht er in een gerestaureerd historisch houten pand en proeft er gerechten van een tweesterrenchef.
In 'Ca & La' speurt Sabato de lifestyleactualiteit af, op zoek naar de meest opvallende nieuwtjes van de week.
Om de stad voor toeristen en bewoners aangenaam te houden, timmert Amsterdam al jaren aan een uitgebreid plan. Daarbij probeert ze toeristen beter te verspreiden over de stad, zodat de grachtengordel niet overspoeld raakt.
Het nieuwe boetiekhotel De Durgerdam, dat in het gelijknamige dijkdorp aan het IJ ligt, past helemaal in die visie. Met een privébootje van het hotel vaar je in vijftig minuten naar het centrum. Met de fiets of de auto doe je er ongeveer een halfuur over.
Voor het hotel werd een historisch houten pand volledig gerestaureerd en ingericht door Buro Belén. Behalve de veertien kamers – met onder meer drie suites – zijn er een bibliotheek, een bar en een restaurant waarvoor tweesterrenchef Richard van Oostenbrugge de gerechten bedacht.
De eigenaar heeft nog drie andere hotels in Amsterdam: Soho House, The Hoxton en Andaz.
De Durgerdam
| Prijs | Vanaf 305 euro per nacht, excl. ontbijt
| Adres | Durgerdammerdijk 73 in Amsterdam
| Website | dedurgerdam.com