Voor wie op vakantie iets meer zoekt dan een bord eten. Van culinaire pioniers tot sterrenchefs met een missie: dit zijn de smaakmakers die je niet wil missen.
The 100 Travel 2025
Sabato heeft de 100 beste nieuwe adressen om te overnachten voor u verzameld. Omdat over smaken en kleuren niet te twisten valt en budgetten verschillen, zullen zowel architectuurfanaten als surfliefhebbers en fijnproevers hier hun gading vinden. Van boomhutten in een tropisch woud in Singapore tot een hideaway aan de Rode Zee. Goeie reis!
Als er één volk goed is in restaurant-with-rooms, dan zijn het de Britten wel. Restaurant Holm – een knipoog naar ‘home’ – van Nicholas Balfe in het zuidwesten van Engeland is zo’n plek waar gastropelgrims een tussenstop maken, omdat het restaurant een ommetje waard is.
Je wordt er begroet door de geur van versgebakken brood en obers die tevens hotelreceptie spelen. Zeven kamers zijn ingericht met mid-century Knoll-meubels, bedtextiel van Devon Duvets, handgeknoopte tapijten en muren bepleisterd in crèmekleurige tinten. Papieren lampen brengen zachtheid en op bed wachten huisgemaakte chocolate cookies.
De prijzen van zowel verblijf als resto zijn erg schappelijk; je kunt hier lunchen voor dertig euro. Handig is de zelfgemaakte gids met tips in de omgeving en goed om te weten is dat Bruton met zijn antiekshops en kunstgalerie Hauser & Wirth op slechts een halfuur rijden ligt.
Nog een tip: sluit af met de Holm-negroni, op basis van cynar (artisjoklikeur). Omdat het kan.
| Vanaf 169 euro voor een tweepersoonskamer met ontbijt
| holmsomerset.co.uk