7 restaurants in Kopenhagen getipt | Voor elk budget

Noma, ‘s werelds beste restaurant in Kopenhagen, sluit eind 2024. Mocht het je niet meer lukken om een tafel te bemachtigen, zeven topalternatieven voor elk budget.

‘New Nordic cuisine’ in Kopenhagen | Revolutie in fine dining én werkomstandigheden

1 | Geranium***

Advertentie

Chef Rasmus Kofoed kan een indrukwekkend cv voorleggen: drie Michelinsterren voor zijn restaurant Geranium én de meest bekroonde chef in de geschiedenis van de Bocuse d’Or. In Geranium, op de achtste verdieping van Fælledparken in de wijk Østerbro, serveert hij lichte, heldere en dynamische gerechten die alle zintuigen aanspreken.

Advertentie
Geranium, Kopenhagen, Denemarken

| 530 euro voor het ‘Autumn Universe’-menu (drie uur)
| Website | geranium.dk

In Geranium, op de achtste verdieping van Fælledparken in de wijk Østerbro, serveert chef Rasmus Kofoed lichte, heldere en dynamische gerechten.
In Geranium, op de achtste verdieping van Fælledparken in de wijk Østerbro, serveert chef Rasmus Kofoed lichte, heldere en dynamische gerechten.
©Claes Bech-Poulsen

2 | Kadeau**

Verscholen in de wijk Christianshavn in Kopenhagen brengt het met twee Michelinsterren bekroonde Kadeau hulde aan het terroir van Bornholm, de geboorteplek van chef Nicolai Nørregaard. Sinds 2016 draait alles op dit intimistische adresje om de open keuken. Seizoensgerechten staan centraal (geserveerd als meergangenmenu), en daarbij krijg je opmerkelijke biologische wijnen te drinken.

Stilte tanken op het afgelegen Deense eiland Bornholm | Tips en adressen

| 430 euro voor het menu
| Website | kadeau.dk

Advertentie
Advertentie
Het met twee Michelinsterren bekroonde Kadeau hulde aan het terroir van Bornholm, de geboorteplek van chef Nicolai Nørregaard.
Het met twee Michelinsterren bekroonde Kadeau hulde aan het terroir van Bornholm, de geboorteplek van chef Nicolai Nørregaard.
©Marie Louise Munkegaard

3 | Alchemist**

Misschien wel het meest waanzinnige restaurant. Zozeer zelfs dat je wordt gevraagd om met een open geest te komen... en vier tot zes uur uit te trekken voor de ‘experience’ met vijftig even creatieve als complexe ‘impressions’. Chef Rasmus Munk biedt op de 2.200 vierkante meter waar vroeger het Koninklijk Deens Theater gevestigd was een holistische en thea­trale ervaring. We verklappen niet meer, maar verwacht het onverwachte.

Alchemist | Kopenhagen

| 657 euro voor het ‘Alchemist Experience’-menu
| Website | alchemist.dk

4 | Alouette*

Het gezegde ‘laat het uniform je niet misleiden’ gaat helemaal op voor Alouette: in het hart van de oude industriële wijk van de stad bereik je het restaurant via een lift die vol staat met graffiti. Ondanks de undergroundsfeer zijn de gerechten puur en verfijnd, evenwichtig met heerlijke aroma’s. Hier ligt de focus op duurzaamheid, want alles wordt geleverd door lokale boeren.

| 187 euro voor het menu
| Website | restaurantalouette.dk

Ondanks de undergroundsfeer zijn de gerechten in Alouette puur en verfijnd, evenwichtig met heerlijke aroma’s.
Ondanks de undergroundsfeer zijn de gerechten in Alouette puur en verfijnd, evenwichtig met heerlijke aroma’s.
©Philip Høpner

5 | Mes

Net tegenover het prachtige Orsteds-park, in de buurt van de universiteit, haalt restaurant Mes inspiratie uit de Franse keuken om levendige, experimentele gerechten te serveren, gemaakt van vooral biologische ingrediënten.

| 60 euro voor het vijfgangenmenu
| Website | restaurantmes.dk

6 | Silo

In de oude industriële haven van Nordhavn vind je in de spectaculaire en avant-gardistische stalen Silo-toren (vroeger een graansilo) vandaag niet alleen luxeappartementen, maar ook het gelijknamige restaurant op de zeventiende verdieping. Het menu wisselt met de seizoenen en het humeur van de chef, voor een keuken zonder regels die heel down-to-earth is.

| 84 euro voor het ‘Silo’-menu
| Website | restaurantsilo.dk

7 | Tårnet

Een andere sfeer in het Christiansborg-paleis (vandaag huist hier het Deense parlement) en zijn 106 meter hoge toren, de hoogste van de stad. Tårnet staat bekend om zijn traditionele Deense gerechten met een moderne twist, zoals smørrebrød.

| 40 euro voor de ‘Chef’s lunch’
| Website | meyers.dk/restauranter/meyers-i-taarnet-en

Advertentie