Recept | Zomerse aardbeiencoupe
Niets zo zomers als een coupe met verse aardbeien. Prepareer dit frisse tussendoortje zelf met het recept van de vaste Sabato-sterrenchef Nicolas Misera.
Niets zo zomers als een coupe met verse aardbeien. Prepareer dit frisse tussendoortje zelf met het recept van de vaste Sabato-sterrenchef Nicolas Misera.
Exclusief voor Sabato: ‘Plat Misera’, de recepten van chef Nicolas Misera.
Verras je gasten tijdens een zaterdagavonddiner met deze eenvoudig te bereiden gerechten die nét dat tikje meer hebben.
‘Niets zo zomers als een coupe met verse aardbeien. Ik hou van de combinatie met ‘hangop’, een oud, Hollands zuivelrecept dat je gemakkelijk zelf maakt door volle yoghurt een nachtje te laten uitlekken. De ingedikte zuivel – te vergelijken met Griekse yoghurt – heeft een romige smaak en een volle textuur. Een toets van vanille en limoenzeste: meer heeft dit dessert niet nodig.’
Voor de hangop
Voor de vinaigrette
Voor de afwerking
Bereid de hangop.
Maak de aardbeienvinaigrette.
Fruitbieren zijn dikwijls zo zoet dat ze frisheid en finesse missen om te passen bij een nagerecht, maar in die val zal de gereputeerde lambiekbrouwer en geuzesteker 3 Fonteinen in Beersel niet snel trappen. Voor deze cuvee liet hij frambozen van lokale kwekers macereren in lambiekbrouwsels van twee en drie jaar oud. Die blend, op de grens tussen bier en wijn, is fruitig, maar ook friszuur en legt een mooie link naar het dessert. (J.S.)