Een originele twist op paling in het groen? Dat is het recept voor waterkersvelouté met gerookte paling en oester van de vaste Sabato-sterrenchef Nicolas Misera.
Exclusief voor Sabato: ‘Plat Misera’, de recepten van chef Nicolas Misera.
Verras je gasten tijdens een zaterdagavonddiner met deze eenvoudig te bereiden gerechten die nét dat tikje meer hebben.
‘In deze soep worden de groenten en kruiden rauw verwerkt, met als resultaat een prachtige felgroene kleur en heel veel smaak.’
Advertentie
‘De groenten en kruiden worden rauw verwerkt, met als resultaat een prachtige felgroene kleur en heel veel smaak.’
‘Nóg een voordeel: ze is klaar in minder dan tien minuten. Als je gasten hebt, kun je dit velouté een feestelijke toets geven met een garnituur van paling en een oester.’
Advertentie
Ingrediënten (2 personen)
- 4 bosjes waterkers
- 4 takjes lavas
- Een handvol bladspinazie
- 100 gr. gerookte oosterscheldepaling
- 2 oesters
- Klontje boter
- 150 cl melk
- 150 cl room
- Sap van 1/2 limoen
- Peper en zout
Voorbereiding
- Verwijder de dikke stelen van de waterkers, spoel de dunne takjes en bladeren.
- Spoel de spinazie en lavas.
- Verwarm de melk, de room en een klontje boter in een steelpan op het vuur en breng dit kort aan de kook.
- Giet de warme vloeistof in een blender en voeg de waterkers, spinazie en lavas toe.
- Mix de soep goed.
- Voeg het sap van een halve limoen toe en giet het velouté door een fijne zeef.
- Kruid stevig af met peper en zout.
Advertentie
Afwerking
- Snijd de gerookte paling in blokjes.
- Haal de oesters uit de schelp.
- Warm de soep opnieuw op indien nodig.
- Doe één rauwe oester in elk diep bord, samen met enkele stukjes gerookte paling.
- Giet hierover de hete soep, zodat de oester licht gepocheerd wordt.
Advertentie