Chef en kunsthistoricus Matthieu Beudaert kookt de kunstactualiteit na. Deze week ‘Palomar’ van Katinka Bock.
INSPIRATIE
‘Bij Galerie Greta Meert hing deze keramieken sculptuur van Katinka Bock aan een muur bij de trap. Ze deed me meteen denken aan een gelakte kipfilet met een crumble van zaden’, zegt chef Matthieu Beudaert. Het werk is te koop op de benefiettentoonstelling ‘Melancholy of the future’ in Museum Dhondt-Dhaenens.
Advertentie
RECEPT: sculpturale kip
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 kipfilets
Lak:
- 1 dl balsamicoazijn
- 1 dl sojasaus
- 50 gram Luikse stroop
Zadenmengeling:
- 20 gram maanzaad
- 20 gram zonnebloempitten
- 20 gram pompoenpitten
- 3 gram komijnzaad
- 1 gram korianderzaad
Advertentie
Bereiding:
- Toast alle ingrediënten van de zadenmengeling in een antikleefpan tot ze licht gekleurd en aromatisch zijn.
- Cutter de zaden licht tot een egale fijne crumble.
- Laat alle ingrediënten van de lak inkoken tot een stroop.
- Verwijder het vel van de kip en stoom de filets gaar in 5 tot 10 minuten.
- Strijk de kippenfilets in met de stroop en laat de crumble aan de stroop kleven.
Advertentie