Recept | Pasta carbonara met inktvis en vongole
Een decadente, originele variant op surf-and-turf? Dat is het recept voor pasta carbonara met inktvis en vongole van de vaste Sabato-sterrenchef Nicolas Misera.
Een decadente, originele variant op surf-and-turf? Dat is het recept voor pasta carbonara met inktvis en vongole van de vaste Sabato-sterrenchef Nicolas Misera.
Exclusief voor Sabato: ‘Plat Misera’, de recepten van chef Nicolas Misera.
Verras je gasten tijdens een zaterdagavonddiner met deze eenvoudig te bereiden gerechten die nét dat tikje meer hebben.
‘Dit is een vereenvoudigde versie van een gerecht dat ik nog maar net heb ontwikkeld: in het restaurant serveren we het met taglioni, en voegen we nog traag gegaarde varkenspoot én kaviaar toe. Een decadente, originele variant op surf-and-turf.’
Maak de saus.
Bereid de garnituren.
Samen met spek en kaas vragen deze schelpen en inktvis om een mineraliteit die toch een extra laagje heeft. Dat is volop terug te vinden in deze wijn op basis van de witte trebbiano di soave-druiven. Meestal verdwijnen die in de soave, een typische wijn voor deze streek aan het Gardameer. Hier heeft de familie Montresor, de eigenaars van dit historische wijndomein, ze eerst ruim drie weken laten macereren op hun schillen en daarna laten rijpen in amforen.
Dat levert een wijn op met een oranje kleur die frisse zuren – citrus, maar ook sinaasappel – combineert met wat kruidigheid. Complex, maar zonder zwaar op de hand te zijn. (J.S.)